Έρχεται νέος 5ψήφιος κωδικός μόνο για τα ψώνια

Petite Perle 300×250

Προ των πυλών είναι ο νέος αριθμός στον οποίο οι πολίτες θα στέλνουν SMS για να πάνε για ψώνια. Το 13033 μπορεί να έχει γίνει… διάσημο έως τώρα, όμως πλέον εξετάζεται νέος αριθμός για τις αγορές των καταναλωτών.

Για τον σκοπό αυτό, έχει ήδη δρομολογηθεί η λειτουργία του νέου πενταψήφιου αριθμού από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εξάλλου, το 13033 και οι 6 κωδικοί που έχουν πλέον σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, δεν πρόκειται να αλλάξει, με τη σημαντική διαφοροποίηση που φαίνεται να «έρχεται» να είναι η επέκταση του ωραρίου για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.Κατά συνέπεια ο κωδικός «2» αναμένεται να μην ισχύει μόνο για δύο ώρες αλλά για περισότερη διάρκεια.

Το άνοιγμα δραστηριοτήτων από την 1η Μαρτίου σύμφωνα με τα σχέδια επί χάρτου που έχει βάλει κάτω η κυβέρνηση φαίνεται να αφορά τόσο το λιανεμπόριο τόσο και την εκπαίδευση. Για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, το άνοιγμα φαίνεται να γίνεται με την μέθοδο του click away, την ηλεκτρονική παραγγελία δηλαδή και την παραλαβή από το κατάστημα.

Στο άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων από την 1η Μαρτίου αναφέρθηκε και ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου σε δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν ορισμένες δραστηριότητες.

Το πολύμηνο λουκέτο της αγοράς έχει φέρει στα όρια τους τις οικονομικές δυνατότητες τόσο των επιχειρήσεων όσο και της πολιτείας. Το καμπανάκι έχει χτυπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης σε ενημέρωση που έχει ήδη κάνει προς την κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει βαρύνουσα σημασία στην κατάρτιση του σχεδίου για το άνοιγμα της αγοράς.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ