Ηράκλειο – Lockdown: Κανονικά η λειτουργία των λαϊκών αγορών

Petite Perle 300×250

Η ένταξη του δήμου Ηρακλείου στις κόκκινες επιδημιολογικά περιοχές του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας της χώρας και η εφαρμογή νέου αυστηρότερου περιοριστικού πλαισίου από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ήταν μια κίνηση που πολλοί την ανέμεναν και οι υγειονομικοί κύκλοι την είχαν προαναγγείλει με διαφορετικές διατυπώσεις.

Ωστόσο, από το νέο αυτό σκληρότερο πλαίσιο απαγορεύσεων δεν επηρεάζεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών που λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, ούτε αριθμητικά ούτε κανονιστικά.

Και αυτό διότι ο δήμος βάφθηκε απλά με "κόκκινο" και όχι με "βαθύ κόκκινο" περίπτωση κατά την οποία, θα πυροδοτούνταν αλλαγές και στη λειτουργία του θεσμού των λαϊκών.

Έτσι, παραμένει η άδεια λειτουργίας για το 50% των παραγωγών και των εμπόρων που δραστηριοποιούνται σε κάθε αγορά, αλλά και η απόσταση των 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων που γειτνιάζουν. Για τους καταναλωτές ισχύουν τα μέτρα της χρήσης μάσκας και των φυσικών αποστάσεων. 

Να θυμήσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες η δημοτική αρχή Ηρακλείου έκανε χρήση της άδειας του νόμου για την προσθήκη παράλληλων δρόμων για την επέκταση υφιστάμενων αγορών προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη αποσυμφόρηση, όπως για παράδειγμα στην αγορά της Τρίτης στη Νέα Αλικαρνασσό.

Μ. Ζ. 

Πηγή: ekriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ