Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Λύσης η λήψη απαντήσεων για την παράνομη εμπορία αρχαιοτήτων

Petite Perle 300×250

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έλαβε απάντηση από την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον για την παράνομη εμπορία αρχαιοτήτων.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος, Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, συμμετέχοντας σε καταγγελία της συγκεκριμένης δραστηριότητας στην Επιτροπή, προκάλεσε την κινητοποίηση της Κομισιόν, μαζί με συναδέλφους Ευρωβουλευτές, στο πάντα επίκαιρο θέμα, της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής αποσκοπεί πρωτίστως στη προστασία των μνημείων από τις διάφορες εκδοχές του Ελληνικού πολιτισμού στην λεκάνη της Μεσογείου, είτε πρόκειται για της κλασσικής, της ελληνιστικής ή της βυζαντινής εποχής, τα οποία κατά προτεραιότητα λεηλατούνται από τζιχαντιστές.

Η κυρία Γιόχανσον συμφώνησε με την καταγγελία του Έλληνα Ευρωβουλευτή και δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει το θέμα για συζήτηση και νομοθετικές πρωτοβουλίες, που θα αποτρέψουν τις μελλοντικές καταστροφές, την αρχαιοκαπηλία και θα ανακόψουν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Καθώς μεγάλο μέρος της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, καταλήγει σε μουσεία και σε συλλογές στις ΗΠΑ και την ΕΕ, ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκος σχεδιάζει νέες σχετικές πρωτοβουλίες στο προσεχές μέλλον.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ