Παπαδάκης για Ενετικό Λιμάνι: Δεν προβλέπεται παραχώρηση σε ιδιώτη

Τέλος σε κάθε σενάριο παραχώρησης του ενετικού λιμένα Ηρακλείου σε ιδιώτες έβαλε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης.

Το συγκεκριμένο τμήμα θα εξαιρεθεί, σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη από τον φάκελο του διαγωνισμού για την προσέλκυση ιδιωτών.

«Το ενετικό λιμάνι είναι ένας χώρος που φέρει βαριά κληρονομιά και είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος. Δεν προβλέπεται οικονομική εκμετάλλευση για το συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού», τόνισε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού λιμένος Ηρακλείου Μηνάς Παπαδάκης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός έχει ήδη επικοινωνήσει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες εγγυήσεις για την εξαίρεση του ενετικού λιμένα Ηρακλείου από τον φάκελο παραχώρησης σε ιδιώτες του λιμανιού της πόλης. Έχει ξεκαθαρίσει μάλιστα σε όλους τους τόνους ότι η Λότζια θα παρέμβει με κάθε μέσο για να μην αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο ενετικό τμήμα του λιμένα Ηρακλείου.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε πως δεν προβλέπεται η διαδικασία της παραχώρησης για το ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου.

Πρόσθεσε για το συνολικό project παραχώρησης πως «δεν μιλάμε για διαδικασία πώλησης του λιμένα Ηρακλείου αλλά για μία διαδικασία αξιοποίησης μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ