Παράταση καταβολής τελών κυκλοφορίας για όλους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό τουρισμό

Petite Perle 300×250

Την παράταση καταβολής των τελών κυκλοφορίας για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου επισιτισμού τουρισμού, τουλάχιστον ένα μήνα αφότου πραγματοποιηθεί το επίσημο άνοιγμά του από την κυβέρνηση, ζητούν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, από τον Υπουργό Οικονομικών. 

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές καταθέτουν ως κοινοβουλευτική αναφορά, την επιστολή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Νομού Ηρακλείου με την οποία εξηγούν τους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι του κλάδου τους, αδυνατούν να καταβάλουν εντός των προθεσμιών πληρωμής τα τέλη κυκλοφορίας στο κράτος. 

Συγκεκριμένα, για όσους λαμβάνουν οποιοδήποτε είδους επίδομα, αυτό δεν υπερβαίνει τα 534 και σε άλλες περιπτώσεις τα 400 ευρώ, κάποιοι μάλιστα δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα μέτρο και έχουν μηδενικό εισόδημα.

Όπως οι ίδιοι εξηγούν, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι «προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι με αυτά τα οικονομικά δεδομένα,  ιεραρχώντας τις ανάγκες τους στις οποίες πρωτεύων ρόλο έχει η οικονομική επιβίωση του νοικοκυριού τους, από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας στο κράτος, το οποίο κάποιους από αυτούς δεν τους έχει στηρίξει καθόλου».

Ως εκ τούτων, ζητούν την παράταση καταβολής των τελών κυκλοφορίας για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τουλάχιστον ένα μήνα αφότου πραγματοποιηθεί το επίσημο άνοιγμα του από την κυβέρνηση.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη επιστολή, οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει υπόψη του, το αίτημα Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Νομού Ηρακλείου και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ