Ρωσικό εμβόλιο: 32 χώρες έχουν εγκρίνει τη χρήση του ενάντια στον κορωνοϊό

Petite Perle 300×250

Η πρώτη παρτίδα με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έφθασε στο Μεξικό χθες το βράδυ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Η αποστολή 200.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου έφθασε στην χώρα μετά την πρόσφατη συνομιλία μεταξύ του Μεξικανού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρντ σε δήλωσή του στο Twitter.

Το Κιργιστάν ενέκρινε για επείγουσα χρήση το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik-V, με αποτέλεσμα να γίνει η 32 χώρα που εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο , ανακοίνωσε σήμερα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων RDIF.

«Θα πωλούμε το εμβόλιο περίπου σ' αυτήν την τιμή (8,3 ευρώ) που έχει ορισθεί αυτή τη στιγμή. Δεν θα έχουμε σημαντικά οφέλη από τα κέρδη, αλλά απλώς προσπαθούμε να αποσβέσουμε τις επενδύσεις που έχουμε κάνει», δήλωνε πριν από δύο εβδομάδες ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF Κιρίλ Ντμίτριεφ αναφορικά με την τιμή του προϊόντος εκτός συνόρων.

Δωρεάν ο εμβολιασμός για τους Ρώσους πολίτες
Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι η μία δόση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V θα στοιχίσει λιγότερο από 10 δολάρια στις διεθνείς αγορές. Για τους Ρώσους πολίτες ο εμβολιασμός είναι δωρεάν.

Ασφαλές και αποτελεσματικό, παρέχοντας προστασία σε σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού είναι το εμβόλιο Sputnik V. Αυτό αναφέρει στις κεντρικές διαπιστώσεις του το περιοδικό «Lancet». Χρειάστηκαν μήνες έρευνας για τους Ρώσους ανοσολόγους και τους 19.866 εθελοντές προκειμένου να ολοκληρώσουν τη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών, η οποία επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 91,6%.

Παράλληλα, αναφορικά με την ανοσογονικότητα του ρωσικού εμβολίου, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι 14.964 εθελοντές που έλαβαν το αληθινό εμβόλιο Sputnik V ανέπτυξαν 1,3-1,5 φορές περισσότερα αντισώματα κατά του κορωνοϊού απ' ό,τι εκείνοι οι οποίοι ανάρρωσαν από τη νόσο COVID-19. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι υπόλοιποι 4.902 εθελοντές έλαβαν placebo, όπως προβλέπεται από τους κανόνες μιας τυπικής, μεγάλης κλίμακας, κλινικής δοκιμής.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ