Χάρης Μαμουλάκης: "Πρέπει η πλευρά του δημοσίου να θέσει ψηλά τον πήχη ως προς το οικονομικό αντάλλαγμα"

Την ασάφεια στους όρους ιδιωτικοποίησης τμήματος της πρώην βάσης Γουρνών, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή του Τομεάρχη Ενέργειας & Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, καθώς και 21 ακόμα Βουλευτών.

«Πρόκειται για ένα «ακίνητο – φιλέτο» για την Κρήτη, ωστόσο, παρά το ότι πρέπει η πλευρά του δημοσίου να θέσει ψηλά τον πήχη ως προς το οικονομικό αντάλλαγμα, από την πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ δεν καθίστανται σαφείς ο τρόπος αλλά και τα κριτήρια επίτευξης αυτού του στόχου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας:

«Το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου δεν έχει ακόμα εγκριθεί και άρα δεν είναι σαφείς οι προβλέψεις και τα ανταποδοτικά οφέλη από την ιδιωτικοποίηση για την τοπική κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα, από τα μέχρι σήμερα δημοσιευμένα στοιχεία, δεν είναι γνωστά τα κριτήρια αποτίμησης της αξίας της εταιρείας που θα συστήσει το ΤΑΙΠΕΔ, στην οποία θα εισφέρει την κυριότητα επί του ακινήτου και κατόπιν θα μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών της στον πλειοδότη. Οι Υπουργοί οφείλουν απαντήσεις για αυτή την πολιτική που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν».

Ο Χάρης Μαμουλάκης θέτει τα εξής ερωτήματα προς τους Υπουργούς:

1. Ποια προσέγγιση ή κριτήρια θα χρησιμοποιηθούν για την αποτίμηση της αξίας της εταιρείας που θα συσταθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και στην οποία θα εισφέρει την κυριότητα του ακινήτου;

2. Έχει προβεί το ΤΑΙΠΕΔ σε έλεγχο ενδεχόμενων επιβαρύνσεων, στην ευρύτερη περιοχή, από τις χρήσεις γης του ακινήτου; Στη περίπτωση που υφίστανται επιβαρύνσεις έχετε εξετάσει το ενδεχόμενο ανταποδοτικών ωφελειών προς την τοπική κοινωνία;

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ