Διαδικτυακή συζήτηση Υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη με την Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης

Petite Perle 300×250

Άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων για την αναβάθμιση των Πατριαρχικών Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Τα τρέχοντα ζητήματα των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών συζήτησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Απόστολο Μπουρνέλη και τον Πρόεδρο των Φοιτητών Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας ΚρήτηςΓιώργο Παρανυχιανάκη.

Οι συμμετέχοντες εξέθεσαν στον Υφυπουργό τη μεγάλη συμβολή της Π.Α.Ε.Α. Κρήτης στην εκπαιδευτική, επιμορφωτική και θρησκευτική καλλιέργεια της χώρας, μαζί με τις αντίστοιχες Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Βελλά Ιωαννίνων.

Επιπλέον ανέφεραν τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες από συστάσεώς τους, όπως ο Ενιαίος Κοινός Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας, η αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις Α.Ε.Α., η θεσμοθέτηση αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων στους πτυχιούχους των Α.Ε.Α. για τα προγράμματα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, αλλά και την ίδρυση Αυτόνομων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων των Α.Ε.Α.

Ο Υφυπουργός, αφού ευχαρίστησε την Π.Α.Ε.Α. Κρήτης για την πολύτιμη συμβολή της στις ιερατικές σπουδές για την περιοχή, ελλείψει και της Θεολογικής Σχολής στην Κρήτη, τόνισε την αναγκαιότητα της λειτουργικής της αναβάθμισης. Για το λόγο αυτό, με βάση και το άριστο πνεύμα συνεργασίας που επικρατεί με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως αποδείχτηκε πρόσφατα και με την ψηφισθείσα διάταξη για τηδιευκόλυνσητων αθλητών – φοιτητών για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, ταυτόχρονα με την αθλητική τους καριέρα, συμφωνήθηκε σε συνεννόηση και με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η άμεση προώθηση και επίλυση των ανωτέρω θεμάτων, ώστε να επιτευχθεί ηδιευκόλυνση του λειτουργικού ρόλου τωνΑκαδημιών και ηαναβάθμιση του εκπαιδευτικού τους έργου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ