Σύσκεψη στο Ρέθυμνο για τους Δασικούς Χάρτες

Σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 με πρωτοβουλία των, Αγροτικού Συν/σμού Ρεθύμνης, Αγροτικού Συν/σμού Μυλοποτάμου, των Κτηνοτροφικών Συλλόγων του Νομού παρουσία των προέδρων τους, τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στον Πρωτογενή Τομέα, έγινε σύσκεψη στα γραφεία του Αγροτικού Συν/σμού Ρεθύμνης με θέμα:

την ανάρτηση των Δασικών χαρτών στο Νομό Ρεθύμνης και στην Κρήτη γενικότερα και τα προβλήματα που προκύπτουν απ' την εφαρμογή τους.

Κατόπιν συζήτησης αποφασίστηκε ομόφωνα , ότι θα ζητηθεί άμεσα, από όλους τους αρμόδιους Θεσμικούς Παράγοντες, την απόσυρση και αναμόρφωση των Δασικών χαρτών λόγω των καθολικών σφαλμάτων που υπάρχουν .

Επίσης λόγω της πανδημίας που πλήττει τη Χώρα μας , να γίνει την αναστολή της διαδικασίας των αντιρρήσεων που ξεκινάει την Παρασκευή 26 Φεβρουάριου έως ότου αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα, καθώς είναι δύσκολες έως ακατόρθωτες οι μετακινήσεις των ιδιοκτητών γης στα δασαρχεία.

Και αυτό διότι θέτει σε κίνδυνο την προσωπική τους υγεία και την υγεία όλων μας

Τέλος έγινε ενημέρωση ότι θα λάβουν γνώση οι αρμόδιοι φορείς τις προτάσεις των φορέων για την αναμόρφωση των δασικών χαρτών.

Οι παρευρισκόμενοι,

Για τον Αγροτικό Συν/σμό Ρεθύμνης, ο πρόεδρος Γλεντζάκης Ιωάννης

Για τον Αγροτικό Συν/σμό Μυλοποτάμου, ο πρόεδρος Κουγιουμτζής Εμμανουήλ

Για τον Σύλλογο Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ρεθύμνης ο πρόεδρος Βενιεράκης Γεώργιος

Για τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Αμαρίου , ο πρόεδρος Μανουσάκης Ιωάννης

Για τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Ανωγείων , ο πρόεδρος Μανουράς Βασίλειος

Για τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Μυλ/μου ο πρόεδρος Γρύλλος Παπαδάκης

Για τον Σ.Ε.Κ. ο εκπρόσωπος Πατεράκης Εμμανουήλ

Για την Περιφέρεια Κρήτης , Χνάρης Εμμανουήλ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ