Τηλεδιάσκεψη Υφ. Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Επιχειρηματιών Γάμου και Βάπτισης

Petite Perle 300×250

Σε πρώτο πλάνο τα φορολογικά ζητήματα και η στήριξη των επιχειρήσεων ειδών γάμου και βάφτισης.

Με τον υπό σύσταση Παγκρήτιο Σύλλογο Επιχειρηματιών Γάμου και Βάφτισης, συναντήθηκε διαδικτυακά το μεσημέρι της Τετάρτης ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Σύλλογος, ο οποίος εκπροσωπεί ήδη σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πάνω από πενήντα επιχειρήσεις στο αντικείμενο των ενδυμάτων γάμου και βάφτισης σε ολόκληρη την Κρήτη, απασχολώντας κατά μέσο όρο έξι εργαζομένους η καθεμία, εξέθεσε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αφού λόγω της έξαρσης της πανδημίας, ο αριθμός των εκδηλώσεων έχει μειωθεί δραματικά το τελευταίο έτος. 

Τονίστηκε η αναγκαιότητα να βρεθούν άμεσες λύσεις ως προς τη στήριξη των επιχειρήσεών τους, δεδομένου ότι έχουν να λειτουργήσουν κανονικά από το καλοκαίρι του 2019, ενώ και την τρέχουσα χρονιά ο κλάδος ήδη βιώνει κρίση.

Ο Υφυπουργός, αφού άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς των εκπροσώπων του Συλλόγου, κατέστησε σαφές ότι θα συμβάλει ενεργά ώστε να εξεταστεί κάθε δυνατή πιθανότητα προκειμένου να δοθεί στις επιχειρήσεις μια πολύτιμη ανάσα βοήθειας.

Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία με τον Σύλλογο για την αποτελεσματική προώθηση των αιτημάτων τους τόσο στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, ώστε να επανεξεταστεί η υπαγωγή των εν λόγω επιχειρήσεων στους ΚΑΔ για την οικονομική τους ενίσχυση, όσο και στα αρμόδια χαρτοφυλάκια για τη διευθέτηση οικονομικών και φορολογικών ζητημάτων των επιχειρήσεων, όπως η απαλλαγή ενοικίου, η επιστρεπτέα προκαταβολή και οι φορολογικές οφειλές.

Ο Σύλλογος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση και διάθεση του Υφυπουργού, ο οποίος παράλληλα με τα καθήκοντά του παραμένει στην πρώτη γραμμή για όλα τα προβλήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ