Τότεναμ – Βόλφσμπεργκερ 4-0: Με πρωταγωνιστή τον Ντέλε Άλι η πρόκριση στην επόμενη φάση (βίντεο)

Με τον Ντέλε Άλι να βρίσκει τη χαμένη του αίγλη με υπέροχο ψαλιδάκι και δύο ασίστ, η Τότεναμ επανέλαβε την τεσσάρα κόντρα στη Βόλφσμπεργκερ (4-0) και πήρε και τυπικά το εισιτήριο για τους «16» του Europa League. Δύο γκολ ο Βινίσιους, ένα και ο Μπέιλ.

Η δουλειά ήταν λίγο-πολύ «κλεισμένη» από το ταξίδι στην Αυστρία. Κόντρα στη ΒόλφσμπεργκερηΤότεναμ και ο Ζοσέ Μουρίνιο έψαχναν περισσότερο σημάδια ελπίδας για τη συνέχεια της σεζόν, αφού η πρόκριση ήταν στο «τσεπάκι», μετά την τεσσάρα εκτός έδρας. Τελικά, και το σκηνικό της τεσσάρας επαναλήφθηκε και οι Σπερς βρήκαν ξανά αισιοδοξία, με σημαντικότερο παράγοντα τον Ντέλε Άλι.

Ο Άγγλος χαφ θύμισε προς όλες τις κατευθύνσεις την καλύτερη εκδοχή του, σκοράροντας απίθανο γκολ με ψαλιδάκι στο 11' για το 1-0, ενώ σέρβιρε και τα δύο επόμενα τέρματα. Πρώτα στον Κάρλος Βινίσιους (50') και εν συνεχεία στον Γκάρεθ Μπέιλ (73') για το υπέροχο πλασέ του, ο οποίος πέτυχε το τρίτο του τέρμα ως αλλαγή σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, μετά τα δύο που είχε σκοράρει με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League το 2018.

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Βινίσιους με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, μετά την ασίστ του 16χρονου Σκάρλετ, ο οποίος έγινε ο νεότερος που το καταφέρνει στον θεσμό μετά τον Κιλιάν Μπαπέ το 2015, συμπτωματικά κόντρα στην Τότεναμ.

Έτσι, οι Λονδρέζοι έγιναν η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στους «16» του Europa League και ο Ζοσέ Μουρίνιο πανηγύρισε πρόκριση με 8 γκολ σε διπλούς αγώνες μετά τη σεζόν 2011-12 στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον αποκλεισμό του ΑΠΟΕΛ (8-2 συνολικό σκορ).

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Χαρτ, Ντόχερτι (75' Λάβινιερ), Ντάιερ, Αλντερβάιρελτ, Ντέιβις, Σισοκό (82' Τζον), Γουίνκς, Λαμέλα (69' Λαμέλα), Άλι (75' Σκάρλετ), Μπεργκβάιν (69' Λούκας), Βινίσιους

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ