Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Οικονόμου : "Nα επιτευχθεί μία γραμμική πορεία εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του αγροτικού μοντέλου της χώρας"

Προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με του αρμόδιους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Οικονόμου. Στην τηλεδιάσκεψη ήταν παρών και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Κώστας Μπαγινέτας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου. 

Η εποικοδομητική συζήτηση -διάρκειας 2 και πλέον ωρών- πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και εστίασε κατά κύριο λόγο στην πορεία υλοποίησης εκχωρήσεων των μέτρων προς τις Περιφέρειες, στην ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και στην στοχοθεσία για το 2021, την πρόθεση, όπως εκφράστηκε αρχικά από τον κ. Οικονόμου, για πρόβλεψη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της δομής των διαχειριστικών υπηρεσιών, στις επικείμενες δράσεις και πολιτικές και φυσικά στην αξιολόγηση και επιρροή των τρεχόντων και επικείμενων προγραμμάτων, προκειμένου να  γίνει σαφής η επιρροή τους αλλά και οι αδυναμίες στην εφαρμογή τους. 

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου κατά την αρχική του τοποθέτηση ανέφερε χαρακτηριστικά: « Εν όψει της μεταβατικής περιόδου, αλλά και της νέας ΚΑΠ χρειάζεται να επενδύσουμε συλλογικά σε μία ουσιαστική συνεργασία. Χρειάζεται από κοινού να αξιολογούμε τις κινήσεις μας, να θέτουμε προτεραιότητες και να βάζουμε στο τραπέζι και τις αδυναμίες. Μόνο μέσω της ουσιαστικής συζήτησης θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί». 

Ακολούθησαν  τοποθετήσεις, προβληματισμοί και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους και των 13 Περιφερειών της χώρας. Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Οικονόμου εμφανώς ευχαριστημένος από το κλίμα συνεργασίας που επικρατεί επισήμανε, πως πρόκειται για μια ιδιαιτέρως χρήσιμη συζήτηση με ανθρώπους που γνωρίζουν εις βάθος τον αγροδιατροφικό τομέα.  Παράλληλα, τόνισε ότι πολιτική βούληση συνολικά της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ είναι η συνέχεια και η συνάφεια μεταξύ των ενεργειών και η απομάκρυνση από τη νοοτροπία της αποσπασματικότητας με σκοπό να επιτευχθεί μία γραμμική πορεία εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του αγροτικού μοντέλου της χώρας. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ