Αύξηση 265% στο φορτίο SARS-CoV-2 στα λύματα του Ηρακλείου-Καλύτερη η εικόνα των rapid tests

Petite Perle 300×250

Αύξηση 265% παρουσίασε το φορτίο του ιού SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα του Ηρακλείου με βάση τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων που αφορούν την περίοδο από 15 έως 21 Φεβρουαρίου 2021.

Η εικόνα της Κρήτης είναι άκρως ανησυχητική καθώς αύξηση 98,1 % παρουσιάζει το Ρέθυμνο και 85,1% τα Χανιά

Τα δείγματα που αναλύθηκαν προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου και λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων.

Όπως διαπιστώθηκε την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 8-14 Φεβρουαρίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσοτέρων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι αυξητικές αυτές τάσεις κυμαίνονται από +22% στη Θεσσαλονίκη έως και +265% στο Ηράκλειο. Η Περιφέρεια Αττικής και η πόλη του Βόλου παρουσιάζουν ελαφρώς φθίνουσες τάσεις για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, με την Αττική όμως να διατηρεί υψηλά επίπεδα ιικού φορτίου.

Ενθαρρυντικά πάντως είναι τα στοιχεία από τα rapid tests που έγιναν χθες σε πεζούς στο κέντρο του Ηρακλείου από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Στα από 1.339 δείγματα που ελέγχθηκαν εντοπίστηκαν μόλις 7 θετικά.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ