Αλέξης Τσίπρας: «Δεν πιστεύω πως μια υπουργός μπορεί να εκβιάζει τον πρωθυπουργό»

Petite Perle 300×250

Στον ίδιο τον πρωθυπουργό επέρριψε τις ευθύνες για την υπόθεση Λιγνάδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του «ρεσιτάλ υποκρισίας» και θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν στην πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η κίνηση του πρωθυπουργού να φέρει στη Βουλή συζήτηση «για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου» ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την πραγματική ουσία της υπόθεσης με τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρηματολογεί σχετικά από το βήμα του Κοινοβουλίου, τονίζοντας με νόημα πως μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας θα πρέπει «να γίνει κανόνας το θάρρος και όχι η συγκάλυψη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πύρινο λόγο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον κατηγόρησε πως «κατέβασε το επίπεδο» και είπε πως βρισκόμαστε μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις και σε «ένα σκάνδαλο απόπειρας συγκάλυψης».

Έχοντας πάντα στο στόχαστρο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως δεν υπήρξε «καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης, καμία συγνώμη για τις παραλείψεις» και σχολίασε επικριτικά την απουσία της Λίνας Μενδώνης από το υπουργικά έδρανα της Βουλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην αρχή της εβδομάδας, τόνιζε πως οι «κυβερνητικοί αντιπερισπασμοί μέσα στη Βουλή δεν θα κρύψουν τις ευθύνες του πρωθυπουργού στην επιλογή και τη διατήρηση του Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου» και σήμερα, από το βήμα της Βουλής αναρωτήθηκε γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει με τέτοιο πάθος την υπουργό Πολιτισμού. «Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό;» αναρωτήθηκε σπεύδοντας αμέσως να υπογραμμίσει «εγώ δεν πιστεύω πως μια υπουργός μπορεί να εκβιάζει τον πρωθυπουργό».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο Αλ. Τσίπρας είπε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στα αγόρια και στα κορίτσια που υπήρξαν θύματα κακοποίησης και τόλμησαν, «στα αγόρια και στα κορίτσια που κουβαλούσαν ένα βάρος και τόλμησαν να ανοίξουν την ψυχή τους και να δείξουν τις πληγές τους. Γιατί βρήκαν την δύναμη και ύψωσαν την φωνή τους και ύψωσαν ένα φράγμα απέναντι στην σιωπή και στην συγκάλυψη, προστατεύοντας εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια για το μέλλον».

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε μια αποπροσανατολιστική συζήτηση που στήθηκε στη βουλή με ευθύνη του Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να τονίσει «εδώ δεν δικάζουμε, η Δικαιοσύνη έχει το λόγο» υπάρχουν όμως «πολιτικές ευθύνες και προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης» όπου το «σκάνδαλο Λιγνάδη» να παρουσιαστεί σαν ένα θέμα «για το τίποτα».

Εξαπολύοντας και πάλι τα βέλη του κατά του πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην προστασία και στήριξη της Μενδώνη «παρά την κατακραυγή» επειδή «ξεκόλλησε τις μεγάλες επενδύσεις». Και πρότεινε ειρωνικά: Να φύγει από το υπουργείο Πολιτισμού και να μετακομίσει σε αυτό του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίστηκε στο πρόσωπο του πρωθυπουργού αλλά περιέλαβα και την υπουργό Πολιτισμού καταλογίζοντας ευθύνες στη Λ. Μενδώνη για «καθυστέρηση των διαδικασιών» που «έδωσαν χρόνο στον Λιγνάδη». Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με καθυστέρηση 15 ημερών, είπε αναφερόμενος στη μηνυτήρια αναφορά για μη παραγραμμένα αδικήματα ρωτώντας αν οι αποφάσεις πάρθηκαν από την ίδια την υπουργό.

ΠΗΓΗ: www.efsyn.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ