Επιστολή σωματείων 10ου ομίλου Κρήτης Πρωταθλήματος Γ' Εθνικής

Κοινή επιστολή αποφάσισαν από κοινού με τις θέσεις τους να αποστείλουν στην ΕΠΟ και σε όλους τους αρμοδίους τα 14 σωματεία του κρητικού ομίλου της Γ΄Εθνικής μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι. Από το κοινό ψήφισμα απείχαν τα σωματεία του Αλμυρού και του Πόρου που είχαν ταχθεί ανοιχτά υπές της επανένερξης του πρωταθλήματος.

Δείτε τι αναφέρει το ανακοινωθέν των σωματείων:

ΠΡΟΣ: Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά

Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Βαγγέλη Γραμμένο

Πρόεδρο Επιτροπής Διοργανώσεων ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Δημητρίου

Εκτελεστική Επιτροπή ΕΠΟ, Ιατρική Επιτροπή ΕΠΟ

Περιφέρεια Κρήτης, Δημοτικές Αρχές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:Πρόεδρο ΕΠΣ Ηρακλείου κ. Νίκο Τζώρτζογλου

Πρόεδρο ΕΠΣ Χανίων κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη

Πρόεδρο ΕΠΣ Ρεθύμνου κ. Τίτο Χνάρη

Πρόεδρο ΕΠΣ Λασιθίου κ. Θανάση Χηνόπουλο

Αξιότιμοι Κύριοι

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η νέα τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή και των 16 σωματείων του 10ου Ομίλου Κρήτης του πρωταθλήματος Γ' Εθνικής περιόδου 2020-2021.Την τηλεδιάσκεψη διοργάνωσε το σωματείο «Αθλητικός Όμιλος Δαμάστας» με σκοπό την άμεση επικοινωνία μεταξύ των 16 σωματείων της Κρήτης και την κατάθεση προτάσεων σχετικά με τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων έκαναν τις τοποθετήσεις τους, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό τους, την ανησυχία τους και την αγωνία τους για το μέλλον του πρωταθλήματος. Έντονος προβληματισμός κυριαρχεί για το ότι μετά από περίπου τέσσερις μήνες αναστολής του πρωταθλήματος, ήρθε «εν μία νυκτί» η απόφαση για επιστροφή στις προπονήσεις, με το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο να βρίσκονται σε «κόκκινη ζώνη» και με περισσότερα από 2000 κρούσματα πανελλαδικά, όταν το Νοέμβριο μας οδηγήσατε σε παύση με λιγότερα από 500 κρούσματα. Δηλαδή πότε έγινε το λάθος, τότε ή τώρα;

Αποφασίστηκε η επανέναρξη των προπονήσεων χωρίς να δοθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο υγείας, χωρίς εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος Γ' Εθνικής, χωρίς επιχορήγηση των test COVID, χωρίς την παραμικρή οικονομική και ηθική υποστήριξη σε σωματεία που τόσους μήνες βρίσκονται υποχρεωτικά σε αγωνιστική αδράνεια.

Δυστυχώς αντί αυτή η απόφαση να δώσει το έναυσμα για την επανεκκίνηση, αντιθέτως προκάλεσε σύγχυση σε όλους, εντείνοντας την ανησυχία μας για το μέλλον και τη βιωσιμότητα των ομάδων μας. Μετά από πολύωρη συζήτηση, η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων του 10ου ομίλου κατέληξε στην εξής απόφαση:

Με τις παρούσες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων στηρίζει και επαναφέρει ως προαπαιτούμενα τις προτάσεις που σας είχε καταθέσει μέσω επιστολής από την προηγούμενη τηλεδιάσκεψη στις 29 Δεκεμβρίου 2020, χωρίς δυστυχώς να λάβει από κανέναν από τους παραλήπτες της την παραμικρή απάντηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων του 10ου Ομίλου Κρήτης Γ' Εθνικής σας καταθέτει ξανά τα εξής:

1) Επιθυμούμε την επιστροφή στις αγωνιστικές δραστηριότητες των ομάδων (προπονήσεις και αγώνες πρωταθλήματος) μόνο εφόσον δοθούν οι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ, ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΟΡΟΥΣ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, τον ακριβή αριθμό των ομάδων για άνοδο και υποβιβασμό όπως και τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν, βάσει των αποφάσεων και οδηγιών από τον ΕΟΔΥ. Όλες οι ομάδες είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στην επανέναρξη μόνο αν υπάρξει ρητή διαβεβαίωση από όλους τους φορείς ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξαναδιακοπεί. Χωρίς αυτή τη διαβεβαίωση, οι ομάδες δεν είναι διατεθειμένες να ξεκινήσουν ένα πρωτάθλημα μέσα στην αβεβαιότητα και στον κίνδυνο να ξαναδιακοπεί, όπως έγινε και το Νοέμβριο.

2) Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος ζητάμε την οικονομική επιχορήγηση ύψους 30.000 ευρώ για κάθε σωματείο, επιχορήγηση που δύναται να προέρχεται είτε από τον δήμο στον οποίο υπάγεται κάθε σωματείο, είτε από την Περιφέρεια Κρήτης.

3) Προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στο κόστος που προϋποθέτει το πρωτόκολλο υγείας, ζητάμε τα απαραίτητα test covid να χορηγούνται από τους κρατικούς φορείς, από την τοπική αυτοδιοίκηση ή μεγάλο ιατρικό όμιλο. Επίσης, αναφορικά με τον εμβολιασμό, να δοθεί προτεραιότητα στους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό η υγεία τους κατά την παρουσία τους στις αγωνιστικές δραστηριότητες.

4) Ζητάμε από την ΕΠΟ τη μείωση του κόστους των εξοδολογίων διαιτησίας και παρατηρητών αγώνων όπως επίσης και τη μείωση των προστίμων από κάρτες ποδοσφαιριστών, πειθαρχικές ποινές σωματείων κ.α.

5) Να ακολουθηθούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα για την ασφαλή παρουσία θεατών στους αγώνες του πρωταθλήματος Γ' Εθνικής.

6) ΑΜΕΣΑ να επαναλειτουργήσουν όλα τα τμήματα υποδομών και οι Ακαδημίες των ομάδων σε επίπεδο ομαδικών προπονήσεων μετά το άνοιγμα των σχολείων και εφόσον επαναρχίσει η Γ' Εθνική. Απευθύνουμε κραυγή αγωνίας σχετικά με τα νέα παιδιά, τα οποία πρέπει να επιστρέψουν στις αθλητικές τους δραστηριότητες και με κίνδυνο περαιτέρω αναστολής της παρουσίας τους στα γήπεδα να τα στρέψει εκτός αθλητισμού.

7) Να υπάρξει οικονομική ενίσχυση προς τα σωματεία προκειμένου να ακολουθήσουν ειδική μέριμνα για τις ανάγκες των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και του στελεχιακού προσωπικού των σωματείων εφόσον δεν επιτραπεί η επιστροφή στις αγωνιστικές δραστηριότητες.

8) Διασφάλιση της συγκρότησης ομίλου Γ' Εθνικής ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με ομάδες από τις τέσσερις ΕΠΣ της Κρήτης ως βασικότατο πυλώνα βιωσιμότητας για το μέλλον. Ζητάμε ο κρητικός όμιλος να παραμείνει εσαεί.

9) Προτείνουμε την θεσμική παρουσία των ομάδων της Γ' Εθνικής στην ΕΠΟ, προκειμένου να συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων. Είναι απαράδεκτο για τον όμιλο που εκπροσωπεί το κρητικό ποδόσφαιρο και κατ' επέκταση για τις 136 ομάδες της Γ' Εθνικής, να μη λαμβάνεται υπόψιν της ΕΠΟ ο λόγος, οι παρατηρήσεις, οι υποδείξεις και οι προτάσεις τους σε θέματα που ουσιαστικά απασχολούν την κατηγορία τους και μόνο. Είναι απαράδεκτο να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην τους.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΩΘΙ ΟΜΑΔΩΝ:

ΗΡΟΔΟΤΟΣ Π.Α.Σ.Α.,

ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ Π.Ο.,

ΔΑΜΑΣΤΑ ΑΟ,

ΓΙΟΥΧΤΑΣ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΟ,

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ ΑΟ,

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΟ,

ΣΥΝΚΑ ΑΕΕΚ,

ΑΡΗΣ ΣΟΥΔΑΣ, ΑΠΣ,

ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΑΕ,

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΑΟ,

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΟ,

ΝΕΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΟ,

ΑΡΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ ΑΟ,

ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ ΑΟ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ