Euro 2020: Πολύ πιθανό να φιλοξενηθεί μόνο στην Αγγλία

Ο κορωνοϊός έχει ανατρέψει όλα τα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ιταλού δημοσιογράφου, Τανκρέντι Παλμέρι, είναι πολύ πιθανό όλη η διοργάνωση να φιλοξενηθεί σε μία μόνο χώρα, την Αγγλία.

Από εκεί που το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γινόταν σε μία μόνο χώρα επί δεκαετίες, στις προηγούμενες βερσιόν του είδαμε να φιλοξενείται σε δύο (η αρχή έγινε το 2000 με τη συνδιοργάνωση απο Βέλγιο και Ολλανδία), ενώ το όρμα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι να γίνει κάποια στιγμή σε πολύ περισσότερες χώρες.

Όπως παράδειγμα αυτό του 2020 που θα γίνει το καλοκαίρι του 2021, με την UEFA να έχει αποφασίσει τη διεξαγωγή του σε 12 πόλεις στην Ευρώπη αλλά τα δεδομένα να είναι πλέον πολύ διαφορετικά στην παρούσα φάση και να κινδυνεύει το συγκεκριμένο σχέδιο να πάει περίπατο.

Και αυτό γιατί ο κορωνοϊός δεν έχει ακόμα απομακρυνθεί από τη ζωής μας και κάνει δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων ειδικά όταν υπάρχουν μετακινήσεις, με την UEFA να έχει πλέον και εναλλακτικό πλάνο υπόψη της.

Αυτό έχει να κάνει με το να φιλοξενηθεί όλο το τουρνουά σε μία μόνο χώρα και συγκεκριμένα στην Αγγλία (το Λονδίνο ήταν άλλωστε μεταξύ των 12 πόλεων που θα γίνονταν αγώνες ενώ είχε αποφασιστεί να γίνει στο Γουέμπλεϊ τόσο ο τελικός όσο και οι δύο ημιτελικοί), με τον Ιταλό ρεπόρτερ, Τανκρέντι Παλμέρι, να αποκαλύπτει μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter.

"Eίναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να γίνει το Euro 2021 σε μία μόνο χώρα, την Αγγλία, με την Uefa να ψάχνει τώρα για ένα τέτοιο φορμάτ και την Αγγλία να είναι στην pole position για να πάρει το χρίσμα.

Η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί στα μέσα Απριλίου". Υπενθυμίζεται πως η τελευταία φορά που η Αγγλία ήταν οικοδέσποινα σε μία μεγάλη ποδοσφαιριστή γιορτή ήταν το 1996 όταν είχε φιλοξενήσει και πάλι τελική φάση Euro, σε ένα τουρνουά που στο φινάλε αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γερμανία επικρατώντας 2-1 της Τσεχίας στην παράταση.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ