Με τηλεδιάσκεψη η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή τομέα Μανόλη Χνάρη

Η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) και η στοχοθεσία για το 2021 βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Οικονόμου με την συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Πρωτογενή τομέα των Περιφερειών της χώρας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ  Κώστας Μπαγινέτας.

Ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης σε θέματα πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών «εργαλείων» όπως είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (Π.Α.Α), ενώ για το θέμα ο Υφυπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξουν νέα προγράμματα, μέχρι το τέλος του 2021, που θα αφορούν και τους νέους αγρότες, ενώ θα προσφέρουν περισσότερα κίνητρα για την απασχόληση με τον πρωτογενή τομέα.

Εξάλλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μανόλης Χνάρης παρουσίασε τα στοιχεία που αφορούν την πορεία υλοποίησης μέτρων και δράσεων του Π.Α.Α. των οποίων η αρμοδιότητα διαχείρισης έχει εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης. Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη χρηματοδότηση 1.685 Νέων Αγροτών, 841 Επενδυτικών Σχεδίων Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (Σχέδια Βελτίωσης) και 263 Δικαιούχων Αγροτών Κατόχων Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων για το Νησί μας.

Επίσης συζητήθηκε η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της δομής των διαχειριστικών υπηρεσιών, τα προγράμματα Σχεδίων Βελτίωσης για τους αγρότες, τα προγράμματα Βιολογικής Καλλιέργειας,  ενώ εξετάστηκε και το θέμα των Γεωργικών Συμβούλων που βρίσκεται στα άμεσα σχέδια του ΥπΑΑΤ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ