Νίκος Ηγουμενίδης: Αναβάλλονται χειρουργεία όγκων για να βρουν κρεβάτια Μ.Ε.Θ.

Τη μείωση 40% των νευροχειρουργικών επεμβάσεων για να βρούνε Μ.Ε.Θ.  και την επισήμανση ότι επανεμφανίζονται ξεχασμένες επιπλοκές από την καθυστερημένη αντιμετώπιση περιστατικών, τόνισε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης σε συνέντευξη του και σε συνέχεια των συγκλονιστικών καταγγελιών της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας που έφερε ο ίδιος στη βουλή.

Όπως δήλωσε στο Κόκκινο και στην εκπομπή «Ξυπνήστε», το πρόβλημα είναι μεγάλο, αφορά το 40% των νευροχειρουργικών επεμβάσεων και εντοπίζεται σε όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας.
Ο κ. Ηγουμενίδης, επεμβατικός καρδιολόγος ο ίδιος, αναγνώρισε την ανάγκη να βρεθούν κρεβάτια Μ.Ε.Θ., διερωτήθηκε ωστόσο – έπειτα από έναν χρόνο πανδημίας- για πόσο πια θα συμβαίνει αυτή η πρακτική εις βάρος των υπολοίπων σοβαρών επεμβάσεων που πρέπει να διενεργούνται.

Αποκάλυψε δε φαινόμενα επανεμφάνισης «ξεχασμένων επιπλοκών του εμφράγματος» όπως η ρήξη του μυοκαρδίου, που επανέρχονται ακριβώς γιατί ο κόσμος καθυστερεί να πάει στο νοσοκομείο και να χειρουργηθεί.

Τα χειρουργεία που αναβάλλονται, τόνισε ο κ. Ηγουμενίδης είναι εξαιρετικά σοβαρά με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα χειρουργεία όγκων αλλά και άλλα που χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση.

Με αφορμή την ξαφνική έκρηξη κρουσμάτων και παρά τα απανωτά lockdowns , ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου τόνισε πως πρέπει να υπάρξει αποτίμηση όλων των μέτρων που έχουν παρθεί διότι περιέχουν πολλές αντιφάσεις, όπως τις αντικρουόμενες απόψεις για το αν τα παιδιά στα σχολεία αποτελούν κίνδυνο μετάδοσης ή όχι, τα ζητήματα χρήσης μάσκας κτλ.

Επέμεινε ο κ. Ηγουμενίδης στο ότι θα πρέπει να υπάρχει «εκτεταμένη ιχνηλάτηση και επιτήρηση» για να αντιμετωπιστεί το θέμα της αύξησης κρουσμάτων άλλα και να ενταχθεί επιτέλους και με σχέδιο η πρωτοβάθμια υγεία στην πανδημία, καθώς «το 80% των περιπτώσεων είναι στην ευθύνη της πρωτοβάθμιας υγείας» όπως άλλωστε ήταν και το ζήτημα των εμβολιασμών μέχρι σήμερα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ