Πέτρος Φιλιππίδης : Απαντά με εξώδικο στις καταγγελίες για ξυλοδαρμό ηθοποιού

Petite Perle 300×250

Εκπροσωπώντας ηθοποιό που θέλει να παραμείνει ανώνυμος, ο δικηγόρος Γιώργος Γεράρης αποκάλυψε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης κακοποιούσε σωματικά τον εντολέα του επί δύο χρόνια.

Με εξωδικο απαντά ο Πέτρος Φιλιππίδης στον δικηγόρο Γιώργο Γεράρη, ο οποίος κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό ενός ηθοποιού επί δύο συνεχόμενα έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες , στο εξώδικό του ο κ. Φιλιππίδης χαρακτηρίζει ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του κ. Γεράρη και αναφέρει ότι δεν έχει εκμεταλλευτεί ποτέ θεατρική σκηνή ή έργο για να ασκήσει οποιαδήποτε μορφή βίας (λεκτική, σωματική ή σεξουαλική).

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ζητά από τον δικηγόρο να ανακαλέσει μέσα σε 3 ημέρες.

O δικηγόρος Γιώργος Γεραρής, συνήγορος των κ.κ. Δούκα, Αναστασοπούλου, Παπαχαραλάμπους και Δροσάκη, αποκάλυψε το πρωί της Πέμπτης μια ακόμη καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη από ηθοποιό που δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομά του.

«Η καταγγελία είναι από έναν ηθοποιό που δεν θέλει να δώσει το όνομά του. Σήμερα είναι σε μια μέση ηλικία και δεν είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο όνομα. Έχει παίξει, όμως, όλη του ζωή στο θέατρο. Αφορά σε γεγονότα που συνέβαιναν από το 2013-2015 με τον θίασο του Πέτρου Φιλιππίδη, τον οποίο και αφορά η καταγγελία.

O Πέτρος Φιλιππίδης έσπρωχνε και χαστούκιζε τον συνάδελφο του για τις ανάγκες του ρόλου στην παράσταση «Φον δημητράκης», ενώ η κακοποίηση συνεχιζόταν και στα καμαρίνια.

«Το ξύλο δεν ήταν θεατρικό ξύλο, αλλά κανονικό ξύλο. Τον χτυπούσε με ένα τηλέφωνο στους ώμους και μετά του έδινε χαστούκια. Μετά από λίγο καιρό συνέχισε με τα χέρια του. Με δυνατά χαστούκια, ή με χτυπήματα στους ώμους και την πλάτη με τα χέρια του», ανέφερε ο κ. Γεράρης.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ενσαρκώνει επί σκηνής για δεύτερη σαιζόν τον ήρωα του Δημήτρη Ψαθά. Έναν άνθρωπο που το πάθος για εξουσία και οι αρρωστημένες φιλοδοξίες τον οδηγούν στα άκρα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Φιλιππίδης πρότεινε ένα μικρό ρόλο στον ηθοποιό. Τον ενημέρωσε μάλιστα ότι θα «τρώει ξύλο» και η αμοιβή του θα ανέρχονταν σε 480 εύρω το μήνα .

«Όταν έβαλε τα επιθέματα, εξόργισε τον κ. Φιλιππίδη, που άρχισε να τον χτυπάει με περισσότερη δύναμη. Τον τελευταίο μήνα των παραστάσεων του έριξε μια γονατιά στη μέση, τελείως εκτός σεναρίου και σκηνοθεσίας, και ο εντολέας μου έπαιξε το υπόλοιπο των παραστάσεων σχεδόν κουτσός. Τον είχε σαν σάκο του μποξ, ανάλογα με τις διαθέσεις του.»

Η κακή οικονομική κατάσταση του ηθοποιού, όπως υποστηρίζει ο Γιώργος Γεράρης τον ανάγκαζε να παραμένει στη θέση του και να δέχεται τον ξυλοδαρμό από το σκηνοθετη . Στο τέλος της δεύτερης σεζόν, όμως, η κατάσταση ξέφυγε εντελώς.

«Ο εντολέας μου φώναξε ότι αυτό δεν θα περάσει έτσι, και τότε ο κ. Φιλιππίδης τον πλάκωσε στο ξύλο. Έχουμε εννιά μάρτυρες. Σχεδόν όλος ο θίασος ήταν μπροστά. Μπήκαν στη μέση οι συνάδελφοί του και τον έσωσαν τον εντολέα μου.»

Όπως λέει ο κύριος Γεραρής δύο φορές πήγε στα επείγοντα νοσοκομείου ο ηθοποιός και η διάγνωση ήταν θλάση και φλεγμονή. Παρών στο απίστευτο περιστατικό ξυλοδαρμού στα καμαρίνια ήταν ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης .

«Υπήρξε μια ανεξήγητη για τους υπόλοιπους έκρηξη του Φιλιππίδη του Πέτρου ο οποίος επετέθη στον… και χάριν στην παρέμβαση των υπολοίπων τον σταματήσαμε για να μην συμβούν τα χειρότερα . Σκοπεύετε να καταθέσετε εάν χρειαστεί, αν χρειαστεί βεβαίως βεβαίως εννοείτε, δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια».

Ο ηθοποιός σοκαρισμένος επικοινώνησε με το δικηγόρο του λέγοντας πως θέλει να αποχωρήσει από την παράσταση. Ήταν όμως η τελευταία εβδομάδα των παραστάσεων και μετά τις νομικές συμβουλές που δέχτηκε παρέμεινε γιατί θα μπορούσε να κατηγορηθεί για διαφυγόντα κέρδη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ