Σε κινητοποιήσεις οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Ν. Αλικαρνασσού

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Συμμετέχουν στις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Στις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, συμμετέχει το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Αλικαρνασσού.about:blankRemaining Time-0:07FullscreenUnmute

“Θέλουμε να ακουστούμε!” δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Αλικαρνασσού, Νίκος Φιλιππάκης, που αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα – αιτήματα του ίδιου και των συναδέλφων του, περιγράφοντας τους κινδύνους και τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους.


“Σε μία κλειστή δομή τα πράγματα όταν ξεφύγουν, ειδικά τώρα, είναι δύσκολο να ελεγχθούν” είπε ο κ. Φιλιππάκης, γεγονός που – όπως σημείωσε- καθιστά επιτακτική την ανάγκη του άμεσου εμβολιασμού και των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των κρατουμένων.

“Τρομάξαμε να τους πείσουμε να κάνουμε ελέγχους covid” σχολίασε σχετικά, επισημαίνοντας πως πρέπει να βρεθεί μία μόνιμη λύση με τη στελέχωση του προσωπικού, κι όχι “να προσλαμβάνονται και απολύονται συνάδελφοι κάθε έξι με οκτώ μήνες”.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διεκδικούν και τα δεδουλευμένα της περσινής χρονιάς, όπως υποστήριξε ο κ. Φιλιππάκης. “Δεν μας έχουν πληρώσει τις πραγματικές ώρες για τρεις μήνες από πέρσι. Εμείς δεν σταματήσαμε καθόλου να δουλεύουμε. Δεν είχαμε τηλεργασία και δεν ζητήσαμε από το κράτος να μας δώσει κάτι διαφορετικό”.

Η πανδημία είχε.. ενσκήψει προ μηνών επάνω απ’ τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού. “Ήμασταν τρομοκρατημένοι. Σε μία κλειστή δομή υπάρχει αγωνία και ανησυχία όταν εμφανίζεται ένα κρούσμα” παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Αλικαρνασσού.

Το επάγγελμά τους απαιτεί εγρήγορση. Η φύση της δουλειάς τους είναι αυτή που σε τελική ανάλυση τους έχει προστατεύσει από πολλές κακοτοπιές. “Έχουμε την προσοχή μας στραμμένη εκεί που πρέπει” εξήγησε ο κ. Φιλιππάκης, ζητώντας απ’ το κράτος να επιβραβεύει εμπράκτως την διοίκηση και τους συναδέλφους του, οι οποίοι είναι “κάτι παραπάνω από επαγγελματίες”.

Μία απ’ τις πάγιες διεκδικήσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων είναι η πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία. “Ζητάμε πράγματα που είναι αυτονόητα και μας οφείλονται και δεν ακουγόμαστε” ήταν η καταληκτική παρατήρηση του κ. Φιλιππάκη.

Στάσεις εργασίας και την επόμενη εβδομάδα

Το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Αλικαρνασσού αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, χθες Τετάρτη, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή για αυτή την εβδομάδα, και για την επόμενη τις ίδιες ακριβώς μέρες: Τετάρτη 3/3/2021, Πέμπτη 4/3/2021 και Παρασκευή 5/3/2021.

Η στάση εργασίας αφορά τις ώρες: από 8.00π.μ. έως 11.00π.μ. και από 15.00 έως 18.00μ.μ.

Κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν:

    Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων.
    Επισκεπτήρια συνηγόρων.
    Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 12μηνου ή 18μηνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών θα γίνονται κανονικά.

Επίσης, θα επιτρέπεται οποιαδήποτε ώρα η είσοδος του ΕΟΔΥ ή άλλων μονάδων υγείας στο κατάστημα κράτησης προκειμένου να προβούν σε όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται σε περιπτώσεις Covid-19. Για τους παρακάτω λόγους ορίζεται  ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...