Ηράκλειο: Κινητοποίηση φοιτητών Ιατρικής – Ένας χρόνος εκτός κλινικής άσκησης

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσουν σήμερα φοιτητές της Ιατρικής σχολής, ζητώντας να τους επιτραπεί να κάνουν την κλινική τους άσκηση, καθώς λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία βρίσκονται έναν χρόνο εκτός πρακτικής.

Η κινητοποίηση των φοιτητών ξεκίνησε στις 11 το πρωΐ, ζητώντας την ασφαλή επιστροφή τους στην κλινική άσκηση. Μάλιστα, τα τελευταία 24ωρα συγκεντρώνονται υπογραφές για το θέμα, με τους φοιτητές να τονίζουν ότι «η τηλεκπαίδευση, παρ’ όλο το μόχθο των διδασκόντων, δεν μπορεί να καλύψει το ευρύ φάσμα των κλινικών δεξιοτήτων που οφείλει ένας πεμπτοετής να αποκτήσει, εξασφαλίζοντάς του την αναγκαία επάρκεια».

«Αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία που έχει η επαφή με τον ασθενή στην εκπαίδευσή μας, αιτούμαστε ασφαλή επιστροφή στην κλινική άσκηση, υπό όρους που προστατεύουν την υγεία των φοιτητών και των ασθενών, δηλαδή παρέχοντας δωρεάν όλα τα δέοντα για την θωράκισή μας έναντι του SARS-CoV-2, όπως μέτρα ατομικής προστασίας, διαγνωστικούς ελέγχους ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εμβολιασμούς άμεσα», αναφέρουν οι φοιτητές.

Το θέμα απασχολεί περίπου 150 φοιτητές της Ιατρικής στην Κρήτη κι αν μείνουν για ακόμα ένα εξάμηνο εκτός νοσοκομείων, θα χάσουν έναν χρόνο από την εκπαίδευσή τους.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...