Λιγνάδης: Έφτασε στις φυλακές της Τρίπολης – Οι πρώτες εικόνες

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr, που δημοσίευσε και σχετικές εικόνες, ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στις φυλακές Τρίπολης περίπου στις 4 το μεσημέρι. Στο σημείο βρίσκονταν ήδη δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που κατέγραψαν τις εικόνες.

Πολύωρη η απολογία του

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Είχε προηγηθεί η απολογία του, που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, κατά την οποία εξέθεσε τα επιχειρήματά του στις αρχές, που όμως δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς τους. Επί τέσσερις ώρες δέχτηκε “βροχή” ερωτήσεων από την ανακρίτρια και εξηγούσε για ποιον λόγο θεωρεί πως οι κατηγορίες σε βάρος του είναι άδικες και κατασκευασμένες, ενώ κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα 27 σελίδων.

Στις 19.45 αποχώρησε από το ανακριτικό γραφείο και ξεκίνησαν οι καταθέσεις μαρτύρων, που είχε προτείνει ο Δημήτρης Λιγνάδης να καταθέσουν υπέρ του. Πρόκειται για την Ελένη Κούρκουλα πρώην υπουργό Πολιτισμού και στενή φίλη του σκηνοθέτη, τον πρώην σύζυγό της ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Action24, Διονύση Παναγιωτάκη, τον αδελφό του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη, και άλλα δυο πρόσωπα, έναν δικηγόρο και μία συνταξιούχο δικαστικό.

Περίπου στις 23.00 ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία και ο ηθοποιός εισήλθε στο γραφείο του εισαγγελέα, οπότε υπήρξε ένας δεύτερος κύκλος ερωτήσεων από τον εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων. Περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η διάσκεψη των δύο δικαστικών λειτουργών, που αποφάσισαν από κοινού ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, ώστε να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Αμέσως μετά την απόφαση για προφυλάκιση του ηθοποιού-σκηνοθέτη, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε πως:

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...