Σχολικά γεύματα: Διακοπή για να υπογράψουν άλλη σύμβαση!

Petite Perle 300×250

Τρία σχολεία του Μαλεβιζίου στο περίμενε…

Το ηλεκτρονικό μήνυμα που έφτασε από το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου εξόργισε τους γονείς των μαθητών που λαμβάνουν σχολικά γεύματα, καθώς ανέφερε ότι "από τη Δευτέρα 1-3-2021 ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ γεύματα. Θα ενημερωθείτε για την επανέναρξη των γευμάτων με email. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!"    

Η Φωνή του Μαλεβιζίου επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, η οποία αναφέρει ότι η διακοπή της διανομής των σχολικών γευμάτων γίνεται σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Κρήτη και ο λόγος είναι ότι "αλλάζει η σύμβαση και πρέπει να υπογράψουν νέα". Όταν υπογραφεί η καινούργια θα περάσει από το ελεγκτικό συμβούλιο και στη συνέχεια θα ξαναγίνει η διανομή των σχολικών γευμάτων.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Διεύθυνση τα σχολικά γεύματα ίσως ξεκινήσουν μετά από 10 με 15 ημέρες!

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν υπέγραψαν την σύμβαση νωρίτερα, έτσι ώστε χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά μείνουν χωρίς τα γεύματα;

Ένα ερώτημα που το Υπουργείο Παιδείας και ο ΟΠΕΚΑ οφείλει να απαντήσει στις οικογένειες των παιδιών του 2ου και 3ου Δημοτικού και της Τυλίσου που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα, αλλά και στις χιλιάδες οικογένειες της Ελλάδας που εν μέσω πανδημίας κόβεται το αγαθό της σίτισης των παιδιών τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ