Στο επίκεντρο οι δασικοί χάρτες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Την αναγκαιότητα της άμεσης ενημέρωσης και αναμόρφωσης των δασικών χαρτών στην Κρήτη, αλλά και την εξαίρεση του Ενετικού Τμήματος του Λιμένος Ηρακλείου, από το «πακέτο» της σχεδιαζόμενης -σύμφωνα με δημοσιεύματα – ιδιωτικοποίησης του Λιμένα του Ηρακλείου, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στα δύο ζητήματα που προκαλούν τις αντιδράσεις της Αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων, πολιτών και που χρήζουν άμεσης επίλυσης. 

Ειδικότερα, στο θέμα των δασικών χαρτών, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, η Περιφέρεια συνεργάζεται με τους φορείς, με στόχο την ορθή απεικόνιση και την άμεση ενημέρωση των χαρτών που έχουν αναρτηθεί. Μάλιστα, αναφέρθηκε στη θεσμική και επιστημονική επάρκεια της συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρίας Κοζυράκη, εξηγώντας πως σε συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας, προγραμματίζονται συναντήσεις και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες από τους Αντιπεριφερειάρχες με τη συμμετοχή Δημάρχων και φορέων. 

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο θέμα της φημολογούμενης ιδιωτικοποίησης του Ενετικού Τμήματος του Λιμένος Ηρακλείου, εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι η ιστορία ενός τόπου δεν μεταβιβάζεται σε ιδιώτες. 

Ομόφωνη η καταδίκη από το Περιφερειακό Συμβούλιο της επίθεσης στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό συμβούλιο καταδίκασαν ομόφωνα τη βίαιη επίθεση στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ