«Ζήσε Αθλητικά» στο Δημοτικό σχολείο Σκουρβούλων, με τον Δημήτρη Παπανικολάου

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού συνεχίζει τις τηλεπισκέψεις του στα ολιγοθέσια σχολεία της Κρήτης

Ο Ολυμπιονίκης μπάσκετ, Δημήτρης Παπανικολάου, «επισκέφθηκε» για μία διδακτική ώρα, μέσω εφαρμογών ψηφιακής σύνδεσης, το διθέσιο Δημοτικό σχολείο Σκουρβούλων του Δήμου Μοιρών στο νομό Ηρακλείου, στο πλαίσιο του νέου κύκλου δράσεων «Ζήσε Αθλητικά». Το καινοτόμο πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού «τηλεταξιδεύει» στα ολιγοθέσια Δημοτικά σχολεία της Κρήτης, έπειτα από την επιτυχημένη «περιοδεία» του, τους προηγούμενους μήνες, στα ακριτικά νησιά της χώρας μας.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου εξιστόρησε στους 25 μαθητές του Δημοτικού σχολείου Σκουρβούλων την αθλητική του σταδιοδρομία. Πώς κατόρθωσε να διακριθεί, αγωνιζόμενος, μεταξύ άλλων, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, πώς έφτασε στις κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων, πώς έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική ομάδα και έκανε πραγματικότητα τα όνειρά του συμμετέχοντας δύο φορές και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι μικροί μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα αθλητικά επιτεύγματα που άκουσαν και αναρωτήθηκαν ποιος είναι ο τρόπος ώστε να επιτυγχάνει κάποιος μόνο νίκες στην αθλητική του διαδρομή.Ο Ολυμπιονίκης μας τους εξήγησε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο και πως αυτή είναι η μαγεία τόσο του αθλητισμού όσο και της ζωής.

Τους έκανε αντιληπτό ότι η κατάκτηση των ονείρων τους θα επιτευχθεί από μια πορεία γεμάτη από σκληρή προσπάθεια και ενίοτε αποτυχίες. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επιστήσει την προσοχή των μικρών μαθητών στην άμετρη χρήση της τεχνολογίας, προτρέποντας τους να μοιράζουν τον ελεύθερο χρόνο ανάμεσα στην ανάπτυξη του πνεύματος και στην εξάσκηση του σώματος.

Εντός των επόμενων ημερών, οι μικροί μαθητές του Δημοτικού σχολείου Σκουρβούλων θα παραλάβουν αθλητικό εξοπλισμό από τον υποστηρικτή της συγκεκριμένης δράση, CretanKingAssist, προκειμένου να ζουν αθλητικά!

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, ξεκίνησε στις αρχές του 2020 ως πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και στοχεύει να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.

Οι δράσεις τουδεν περιορίστηκαν το προηγούμενο διάστημα μόνο σε τηλεπισκέψεις σε δημοτικά σχολεία και αθλητικά σωματεία, αλλά έχει ολοκληρώσει δεκάδες και ποικίλες δράσεις:

  • το πρόγραμμα αιμοδοσίας μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας,
  • τον μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού για να ενισχυθεί ο τομέας της Υγείας στη μάχη ενάντια στη πανδημία,
  • τα διαδικτυακά βιντεομηνύματακατά το πρώτο λοκντάουν για
  • την τήρηση των κανόνων υγιεινής,
  • την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι,
  • χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια,
  • διατροφικές συμβουλές
  • οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες κατά

Τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» μπορείτε να τις παρακολουθείτε από το επίσημο site (https://ziseathlitika.org/index.php),

αλλά και διαμέσω του καναλιού (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ) και των λογαριασμών του στα socialmedia:

Facebook: https://www.facebook.com/ziseathlitikagga

Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika

Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ