Εστίες διασποράς αποτελούν τα μνημόσυνα στην Κρήτη

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Προβληματισμός για την εικόνα στην ενδοχώρα

Εστίες διασποράς αποτελούν τα μνημόσυνα στην Κρήτη.

Πάρα το «κόκκινο» σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου από τις 6 το πρωί του Σαββάτου και παρά τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα που έφεραν το… «κοκκίνισμα» σε όλο το νομό, ο αριθμός των ατόμων που προσέρχεται στις κηδείες, σε πολλές περιπτώσεις, δε συνάδει με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει και πάλι ο Νομός Ηρακλείου.

Βέβαια, το μέτρο της μάσκας στις περισσότερες περιπτώσεις τηρείται ευλαβικά, ενώ, όπως μπορεί να δει κάνεις, σε σημερινές φωτογραφίες του cretapost, οι άνθρωποι που παρέστησαν σε κηδεία το πρωί του Σαββάτου, βρίσκονται έξω από την εκκλησία.

Σύμφωνα ωστόσο με ασφαλείς πληροφορίες του cretapost, οι εικόνες  στα μνημόσυνα, ιδιαίτερα στην ενδοχώρα της Κρήτης, δημιουργούν έντονο προβληματισμό στους ειδικούς.

κεί, σε πολλές περιπτώσεις δε τηρείται- τουλάχιστον όχι καθολικά-  το μέτρο της μάσκας, ενώ δε λείπουν οι ασπασμοί στους συγγενείς των θανόντων με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διασπορά του ιού.

Παράλληλα στα περισσότερα μνημόσυνα δε τηρείται το μέτρο των επιτρεπόμενων ατόμων, μέσα στην εκκλησία.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...