Ηράκλειο – Απόκριες: Οι πρώτοι "μασκαράδες" έφτασαν

Οι Απόκριες πλησιάζουν, αφού το Τριώδιο έχει ήδη ανοίξει

Ωστόσο τη φετινή χρονιά, τα πράγματα αναμένεται να είναι πολύ διαφορετικά και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις δε θα πραγματοποιηθούν, όπως παλαιότερα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού που δεν επιτρέπει τέτοιους εορτασμούς.

Απόκριες στη Λότζια

Απόκριες στη Λότζια

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, ο άνθρωπος παύει να έχει ανάγκη από τη χαρά, τη ζωντάνια και την καλαισθησία.

Έτσι λοιπόν τι κι αν δεν γίνουν καρναβαλικές παρελάσεις φέτος;

Οι πρώτοι "μασκαράδες" έχουν ήδη φτάσει στο κέντρο του Ηρακλείου, και δεν είναι άλλοι από τα αποκριάτικα ομοιώματα που έχουν στηθεί στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης!

Καρναβαλικά ομοιώματα έξω από τη ΛότζιαΑποκριάτικες προετοιμασίεςΑποκριάτικες προετοιμασίες

Μετά το μυθικό Γρύπα στην "καρδιά" της πόλης, το προσωπικό του Δήμου Ηρακλείου, φρόντισε  Βενετσιάνικες φιγούρες – σύμβολα του Καστρινού Καρναβαλιού, να τοποθετηθούν σε περίοπτες θέσεις πάνω στα βάθρα τους, ούτως ώστε μικροί και μεγάλοι να μπορέσουν να τα θαυμάσουν, να πάρουν έστω μια μικρή γεύση Αποκριάς εν μέσω πανδημίας.

Βενετσιάνικες παρουσίες στο κέντρο του Ηρακλείου

Βενετσιάνικες παρουσίες στο κέντρο του Ηρακλείου

Πολύχρωμα κοστούμια, μάσκες και αισθητική μιας άλλης εποχής είναι εκεί για να αιχμαλωτίσουν το βλέμμα του περαστικού, να τον ταξιδέψουν και να ξυπνήσουν τη φαντασία του.κόντρα στο "γκρίζο" των ημερών.

Το προσωπικό του Δήμου στήνει τους φετινούς

Το προσωπικό του Δήμου στήνει τους φετινούς "μασκαράδες".

Πηγή: ekriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ