Μάλτα: Επτά συλλήψεις για την δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Γκαλίζια μεταξύ τους μεγιστάνας

Petite Perle 300×250

Ολοκληρώθηκε η έρευνα και οι συλλήψεις για την υπόθεση δολοφονίας της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάν Γκαλιζία από τη Μάλτα, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται υπό κράτηση, αν και παραμένει άγνωστο το κίνητρο.

Ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας της Μάλτας, επίτροπος Aνγκελο Γκάφα υποστήριξε πως επτά άνδρες είτε έχουν παραδεχτεί την ενοχή τους είτε κατηγορούνται για συνενοχή στο έγκλημα που συντάραξε τη χώρα και ολόκληρο τον πλανήτη, ωστόσο δεν έκανε γνωστό το κίνητρό τους.

Μεταξύ αυτών και ο μεγιστάνας στον κτηματομεσιτιτικό κλάδο και στον τομέα της ενέργειας, Γιόργεν Φένεχ, ο οποίος δήλωσε αθώος, καθώς και ο οδηγός ταξί που ομολόγησε ότι ήταν ο μεσάζοντας στη δολοφονία της Γκαλίζια, μίας εκ των σημαντικότερων δημοσιογράφων της Μάλτας που ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς και αποκάλυπτε στοιχεία για την εγχώρια Μαφία. Η Γκαλίζια είχε καταγγείλει μέσα από το μπλογκ της «Running Commentary» την εγχώρια διαφθορά στη χώρα και σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της στις 16 Οκτωβρίου του 2017, σε ηλικία 53 ετών.

«Με τα στοιχεία που έχουμε, είμαστε σε θέση να πούμε ότι κάθε άτομο που εμπλέκεται, είτε είναι εγκέφαλος είτε συνεργός, βρίσκεται υπό σύλληψη ή αντιμετωπίζει κατηγορίες», ανακοίνωσε ο Γκάφα σε συνέντευξη Τύπου. Το τέλος των ερευνών ήρθε λίγες ώρες μετά την καταδίκη του Βίνσεντ Μουσκάτ, ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση. Ηταν η πρώτη καταδίκη τρία χρόνια μετά τη δολοφονία και το δικαστήριο της Βαλέτα ανέφερε πως η μικρή ποινή οφείλεται στο ότι έλαβε υπόψη το γεγονός ότι ο Μουσκάτ συνεργάστηκε με την αστυνομία.

πηγή: www.eleftherostypos.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ