Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ξεκίνησαν οι υποβολές δηλώσεων για τον κλάδο του τουρισμού

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Αναλυτικά οι κατηγορίες των εργαζομένων που δικαιούνται τα μέτρα στήριξης, ύψους 15 εκατ. ευρώ, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021

Η υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021 ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου. Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι υποβάλλουν κάθε μήνα υπεύθυνη δήλωση, με το έντυπο «Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων ειδικών κατηγοριών που απασχολούνται στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορωνοϊού COVID-19, για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, 534 ευρώ, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού».

Οι ΚΑΔ που πληρούν τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ 6995/231/15-2-2021 (Β’ 607):

  • Ξεναγοί και όσοι αποφοίτησαν 2019 και 2020 από διετούς φοίτησης Σχολές Ξεναγών
  • Τουριστικοί συνοδοί
  • Εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν τη θερινή τουριστική περίοδο έτους 2019, σε τουριστικές επιχειρήσεις με ΚΑΔ:
  • 79.11 «Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων»
  • 79.12 «Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών»
  • 79.90 «Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες», εφόσον δεν επαναπροσλήφθηκαν τη θερινή τουριστική περίοδο του έτους 2020.

Επιπλέον την αποζημίωση δικαιούνται και οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν σε χειμερινά τουριστικά καταλύματα και χιονοδρομικά κέντρα από τον Οκτώβριο 2019 έως και τον Μάρτιο 2020 και δεν επαναπροσλήφθηκαν από τον Οκτώβριο του 2020 έως και τις 16 Φεβρουαρίου 2021.

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα από την Τετάρτη 3 έως την Κυριακή 7 Μαρτίου να προαναγγείλουν στην Εργάνη τις αναστολές συμβάσεων των εργαζομένων τους για τον Μάρτιο.

Από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και μετά θα επιτρέπεται μόνο η προαναγγελία της αναστολής για το χρονικό διάστημα από εκείνη την ημέρα και μετά.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...