Οι «βυσσινί» της ΑΕΛ επικράτησαν με 1-0 του Παναιτωλικού

Petite Perle 300×250

«Ανάσταση» για την ΑΕΛ μιας και οι «βυσσινί» επέστρεψαν στις νίκες μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες, επικρατώντας 1-0 του Παναιτωλικού για την 24η αγωνιστική της Super League, με τον Πινακά να δίνει τη λύση.

Ο 19χρονος επιθετικός εκτέλεσε στο 37' τον Μελίσσα με βολίδα εκτός περιοχής και χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του. Που έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί που είχε χτίσει, καθώς δεν είχε νικήσει από τις 4/11 όταν πέρασε με 2-1 από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα και έσπασε το ρόδι.

ΑΕΛ μετά το γκόλ

Παραμένει τελευταία, με 13 βαθμούς πλέον η ομάδα της Λάρισας, που πλησίασε στο -4 την ομάδα του Αγρινίου, που έχει ένα παιχνίδι περισσότερο.

Στο μυαλό του κόουτς
Με τον Νάγκι στο τέρμα και τους Γιακιμόφσκι, Μαξιμένκο, Ζίζιτς και Μπέρτο να είναι μπροστά του ξεκίνησε την ΑΕΛ ο Τζιανλούκα Φέστα, που είχε Μπεν Χατίρα, Κολομπίνο στον άξονα, Ακούνια αριστερά και Νικολιά δεξιά, ενώ Πινακάς και Ντουρμισάι ήταν στη γραμμή κρούσης.

Ο Μελίσσας παρέμεινε δικαιωματικά κάτω από τα δοκάρια για τον Παναιτωλικό, με τον Τραϊανό Δέλλα να παρατάσσει Περέιρα, Βέντερσον, Τσότσαλιτς και Μεντίνα στην άμυνα. Εντινγκά, Ταχάρ και Ντάλσιο ήταν η τριάδα στο κέντρο, ενώ στην επίθεση Ντίας, Αριγίμπι και Καρέλης.

Το ματς
Η ανάγκη των δύο ομάδων για βαθμούς ήταν δεδομένη, ενώ έγινε ξεκάθαρη από το πρώτο λεπτό και η θέλησή τους για τη νίκη απόψε και κυρίως από πλευράς ΑΕΛ. Αυτό το στοιχείο δεν αρκεί, ωστόσο, από μόνο του και μπορεί να γυρίσει… μπούμερανγκ. Κάπως έτσι συνέβη για τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα. Αφού μπήκαν πολύ νευρικά, έκαναν αρκετά λάθη και παρουσίασαν κακό θέαμα στο μεγαλύτερο μέρος του α' ημιχρόνου, καθώς δεν είχε ρυθμό η αναμέτρηση. Οι καλές στιγμές μπροστά τις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού και προήλθαν κατά βάση μόνο από προσωπικές ενέργειες. Κάπως έτσι προσπάθησε να απειλήσει ο Αριγίμπι στο 9', αλλά τον μπλόκαρε ο Μαξιμένκο.

Ορθώς δεν έδειξε σέντρα στο 14' ο διαιτητής, αφού ο Ντουρμισάι που βρήκε δίχτυα με κεφαλιά ήταν εκτεθειμένος. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή έγινε στο 21', όταν ο Ταχάρ προσπάθησε να τελειώσει με εξεζητημένο τρόπο τη φάση, αλλά ο Νάγκι μπλόκαρε μετά το τακουνάκι του. Κάπου εκεί άρχισε να ανεβαίνει η ΑΕΛ, πίεσε ψηλά, κράτησε την μπάλα συντριπτικά υπέρ της και τον αντίπαλο πίσω, οδηγώντας τον σε λάθη. Για την υπεροχή της, που πάντως, δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες, δικαιώθηκε στο 37', όταν ο Πινακάς με πολύ ωραίο σουτ έπιασε απροετοίμαστο τον Μελίσσα που ήταν λίγο έξω από το πεδίο δράσης του, βρήκε την μπάλα, αλλά αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

Φτωχό σε θέαμα ήταν και το δεύτερο μέρος, με το σκηνικό να είναι κάπως διαφορετικό. Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά, πήρε την κατοχή της μπάλας και η ΑΕΛ τηρούσε στάση αναμονής, έχοντας ως σκοπό να «χτυπήσει» στην κόντρα. Μετά το πρώτο τέταρτο άρχισε να βρίσκει κενά με αυτόν τον τρόπο και κάπως έτσι, είχε καλή στιγμή στο 62' με τον Νικολιά να κάνει το γύρισμα, αλλά τον Ακούνια να μην βρίσκει την μπάλα. Ο Παναιτωλικός την ίδια ώρα ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει και στις δύο φορές που φάνηκε να το κάνει με αξιώσεις, σηκώθηκε ορθώς το σημαιάκι του βοηθού. Το σουτ του Καρέλη στο 71' ήταν αυτό που ανησύχησε τον Νάγκι στο δεύτερο μέρος. Στην τελική ευθεία η ΑΕΛ πάλεψε με νύχια και με δόντια για να διατηρήσει το προβάδισμα, πήρε λίγα ρίσκα και τα κατάφερε.

MVP: Ο Πινακάς που κρίνει το ματς με το γκολ του. Πάντως και ο Κολομπίνο είναι συνολικά πολύ καλός, δίνοντας και παίρνοντας πολλές μάχες στο κέντρο.

Σφυρίχτρα: Σε πρώτη ανάγνωση, δεν φαίνεται να τα έχει πάει καλά το διαιτητικό τιμ. Το γκολ του Ντουρμισάι ορθώς ακυρώνεται για οφσάιντ, όπως σωστά σταμάτησαν οι δύο καλές επιθέσεις του Παναιτωλικού στο δεύτερο μέρος για τον ίδιο λόγο.

Οι συνθέσεις

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μαξιμένκο, Μπέρτος, Γιακιμόφσκι, Ακούνια (87' Στίφλερ), Νικολιάς (85' Τρούγιτς), Ζίζιτς, Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα (67' Μιλοσάβλιεβιτς), Ντουρμισάι και Πινακάς.

Στον πάγκο έμειναν: Σουλούκος, Ηλιάδης, Μούζεκ, Γλυνός, Χουσίνο, Νούνιτς

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Περέιρα (87' Βέργος), Μεντίνα (80' Μεντίνα), Τσότσαλιτς, Βάντερσον (80' Ντουάρτε), Εντιγκά, Ταχάρ (67' Μάζουρεκ), Ντάλσιο (67' Μεντόσα), Ντίας, Αριγίμπι και Καρέλης.

Στον πάγκο έμειναν: Κνετ, Μαλής, Αρσούρα, Κωνσταντόπουλος

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Άγγελος Κολλιάκος (Αθηνών)
Τέταρτος: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
VAR: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας), Θεόφιλος Μωϋσιάδης (Ηπείρου)

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ