Παραιτήθηκε ο Χρήστος Ταραντίλης – Στη θέση του η Πελώνη

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο Χρήστος Ταραντίλης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Χρήστος Ταραντίλης υπέβαλε την παραίτησή του από κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλούμενος, οικογενειακούς λόγους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μαξίμου, χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου θα εκπληρώνει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η επιστολή παραίτησης του Χρήστου Ταραντίλη:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή,
Χρήστος Ταραντίλης».

Ποιος είναι ο Χρήστος Ταραντίλης

Ο Χρήστος Ταραντίλης αντικατέστησε μετά την ανακοίνωση του πρόσφατου ανασχηματισμού τον Στέλιο Πέτσα ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης.

Ο Χρήστος Ταραντίλης αναδείχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο του 2019. Είναι γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλή, ενώ συμμετείχε και ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής το φθινόπωρο του 2019.

Από το 2013 κατείχε τη θέση του πρωτοβάθμιου καθηγητή στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διευθυντής της ερευνητικής μονάδας «Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων» στο ίδιο Πανεπιστήμιο για μία δεκαετία.  Επιπλέον ήταν μέλος του εκδοτικού συμβουλίου του φημισμένου αμερικάνικου περιοδικού «Networks» (εκδοτικός οίκος Wiley), πρόεδρος και μέλος των επιτροπών πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στο χώρο της διοικητικής επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Για περισσότερα από 10 συναπτά έτη, είχε αξιολογηθεί ως ο καθηγητής με την υψηλότερη αξιολόγηση στο πανεπιστήμιο από τους φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...