Χάρης Μαμουλάκης: Ύποπτη κυβερνητική σιωπή για την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου

Δήλωση αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης: «Να ξεχάσουν κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης της ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς»

Με τις προθέσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου να παραμένουν αδιευκρίνιστες, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, επανέρχεται στο θέμα δηλώνοντας:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας αναίτια τη διαδικασία πώλησης σε ιδιώτες του 67% του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου – Ο.Λ.Η. Α.Ε. και, αναπόφευκτα, την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα Ηρακλείου, αδιαφορεί προκλητικά για τις αντιδράσεις των τοπικών Φορέων, των Συλλόγων και των Σωματείων, αλλά και των απλών πολιτών, που απαιτούν το αυτονόητο: Να παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας του Ενετικού μας Λιμανιού.

Τους καλούμε για μια ακόμα φορά να ξεχάσουν κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης της ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου ΔΕΝ πωλείται. Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί – και δεν πρέπει – να γίνει αποδεκτή από κανέναν.».

Υπενθυμίζεται ότι το μείζον αυτό ζήτημα έχει ήδη έρθει και στη Βουλή με σχετική Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, προς τους Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υποδομών & Μεταφορών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ