Εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Α΄ τάξη Δημοτικού

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Θέμα: «Εγγραφές μαθητών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά για το σχολικό έτος 2021-2022»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου σας ενημερώνει ότι οι εγγραφές μαθητών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά για το σχολικό έτος 2021-2022 πραγματοποιούνται από τις 1 Μαρτίου έως και τις 20 Μαρτίου 2021.

Αναφορικά με τις εγγραφές νηπίων και προνηπίων, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31ηΔεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα,
εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2016 και το
2017και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν
γεννηθεί κατά τα έτη αυτά. Ειδικότερα τονίζεται ότι η φοίτηση τωννηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους τηςχώρας.

Οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία, πλέον, πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://protieggrafi.services.gov.gr/. Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει τονήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου.

Αναφορικά με τις εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία, κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες πουγεννήθηκαν από 1-1-2015 έως και 31-12-2015. Οι αιτήσεις εγγραφής θα υποβάλλονταιστο σχολείο που ανήκει ο μαθητής/τρια. Επισημαίνεται ότι κατά την περίοδο των εγγραφών, αποτελεί ευθύνη των Διευθυντών/τριών των σχολικών μονάδων η μέριμνα για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού όπωςαυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Ταόρια της σχολικής περιφέρειας του κάθε δημοτικού σχολείου, οι  ώρες υποβολής των αιτήσεων και τα δικαιολογητικά πουσυνοδεύουν την αίτηση της εγγραφήςθα βρίσκονται αναρτημένα σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας ή/και στην ιστοσελίδα κάθε σχολείου.

Οδηγίες και περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τα όρια των Νηπιαγωγείων, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία εγγραφής μαθητών/τριών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία,οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου: https://dipeira.gov.gr.

Γραφείο Τύπου Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου    

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...