Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Γαζίου: Έκκληση για αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας του σχολείου

Με αίτημά τους προς τον Δήμο Μαλεβιζίου, τον αντιδήμαρχο Παιδείας Μπάμπη Κουτσογιάννη, τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ανδρέα Παντερή, τον Γυμνασιάρχη Γαζίου Αντώνη Χναράκη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απευθύνει έκκληση για την αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας του Γυμνασίου Γαζίου έπειτα και το επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα σε μαθητή του σχολείου και την 14ήμερη καραντίνα του τμήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη ανησυχία για τη ραγδαία εξάπλωση του ιού τόσο στο Ηράκλειο, όσο και στην περιοχή μας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες συμπολιτών μας, οι οποίοι είτε βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, είτε ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήσαμε  σε συνεργασία με τον Δήμο Μαλεβιζίου τρεις φορές απολύμανση σε αίθουσες του Γυμνασίου Γαζίου, έπειτα από αίτημα της Διεύθυνσης του σχολείου για να εξαλείψουμε το φόβο και το άγχος των μαθητών μας στο άκουσμα ότι κάποιος συμμαθητής τους ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις που αφορούν γονείς που βρέθηκαν θετικοί με αποτέλεσμα οι μαθητές να παραμένουν σε 14ήμερη καραντίνα στο σπίτι. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι το Γυμνάσιο Γαζίου είναι ένα πολυπληθές σχολείο με 630 μαθητές και 70 περίπου εκπαιδευτικούς και δεδομένης της κατάστασης που βιώνουμε απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους για την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας του Γυμνασίου Γαζίου.

Όλοι μας πρέπει να αντιληφθούμε, σύμφωνα με τους Ειδικούς, ότι βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της Πανδημίας. Αυτή τη στιγμή προέχει η προστασία των μαθητών και των οικογενειών τους και ολόκληρης της Κοινωνίας.

Παρακαλούμε να επανεξετάσετε όλα τα δεδομένα και να προβείτε άμεσα στη λειτουργία της Τηλεκπαίδευσης για το Γυμνάσιο Γαζίου, αλλά και για όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με εκτίμηση, εκ μέρους όλων των γονέων του Γυμνασίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ