Βγήκε λευκός καπνός στην Αγία Πελαγία

Petite Perle 300×250

Συμφώνησαν οικογένεια Κασμιρλή και Δήμος Μαλεβιζίου για το πεζοδρόμιο

Μήλον της έριδος μεταξύ της οικογένειας Κασμιρλή της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας και μερίδας κατοίκων έχει γίνει η κατασκευή μεγαλύτερου πεζοδρομίου παραπλεύρως και μπροστά του οικοπέδου που βρίσκεται στην πλατεία του Λενικού στην Αγία Πελαγία.

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε δεύτερη συνάντηση στο γραφείο του αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργου Πετούση, με σκοπό οι δύο πλευρές να βρουν τη λύση που θα ικανοποιεί την τοπική κοινωνία αλλά και την επένδυση του επιχειρηματία.

Είχε προηγηθεί την περασμένη Δευτέρα η πρώτη συνάντηση στο επίμαχο σημείο, στην πλατεία του Λενικού στην Αγία Πελαγία, ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργο Πετούση, την οικογένεια Κασμιρλή, της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας, του Εμπορικού Συλλόγου και επιχειρηματιών της περιοχής

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι οι ιδιοκτήτες μεταφέρουν το πεζοδρόμιο πέρα από τα όρια που προϋπήρχε με συνέπεια να μικραίνει η πλατεία και ο χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες στην Αγία Πελαγία. Μάλιστα υπήρξαν και στιγμές έντασης με συνέπεια να μην παρθεί κάποια απόφαση, ενώ ακούστηκαν και φωνές για ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσουν οι εργασίες.

Μετά την πρώτη άκαρπη προσπάθεια ορίστηκε δεύτερη συνάντηση στο γραφείο του αντιδημάρχου Γιώργου Πετούση.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσαν επίσημα έγγραφα, όπως τοπογραφικά του οικοπέδου και της περιοχής, αεροφωτογραφίες και η αγορά του οικοπέδου από τους κληρονόμους Καρούζου.

Όμως αν και οι δύο πλευρές είχαν τα ανάλογα τοπογραφικά, αυτά ήταν διαφορετικά, με τους κατοίκους να υποστηρίζουν ότι τα όρια του οικοπέδου είναι πιο μέσα και όχι αυτά που αποτυπώνονται στο τοπογραφικό της οικογένειας Κασμιρλή.

Επίσης, οι κάτοικοι, διά των εκπροσώπων τους Δημήτρη Κληρονόμο (τέως προέδρου της Κοινότητας Αχλάδας) και του νυν προέδρου κ. Γιώργου Πεδιώτη, υποστηρίζουν ότι τμήμα του οικοπέδου ανήκει στην Κοινότητα Αχλάδας, καθώς ο ίδιος ο Καρούζος είχε παραχωρήσει, όπως λένε, ένα περίπου στρέμμα στην κοινότητα Αχλάδας.

Αυτό όμως δεν υποστηρίζεται εγγράφως κι έτσι οι κάτοικοι δεν έχουν κάποιο επίσημο χαρτί στα χέρια τους που να ισχυροποιεί το επιχείρημά τους.

Από την άλλη, η πλευρά Κασμιρλή που αγόρασε το οικόπεδο από τους κληρονόμους του  Καρούζου δηλώνει ότι προέβη στην αγορά του οικοπέδου νόμιμα, χωρίς να γνωρίζει την ύπαρξη της παραχώρησης αυτής, αφού δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένη.

Συγκεκριμένα, ο μηχανικός της οικογένειας Κασμιρλή δηλώνει ότι «Εάν έχει γίνει μία παραχώρηση νόμιμη, αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει με ένα ιδιωτικό χαρτί και να είχε εγγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο. Μόνο έτσι ισχύει η παραχώρηση».

Στη συνάντηση στο γραφείο του αντιδημάρχου υπήρξαν και στιγμές έντασης με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους και σε κάποιες στιγμές να κινδυνεύει να ξεφύγει η κατάσταση χωρίς να βρεθεί κάποια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Στη συνέχεια και μετά την παρέμβαση του αντιδημάρχου Γιώργου Πετούση που αρκετές φορές λειτούργησε ως «πυροσβεστήρας» προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα και ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να χαμηλώσουν τους τόνους μετέβην επί τόπου στην Αγία Πελαγία και στο επίμαχο οικόπεδο.

Εκεί οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια, αφού πρωτίστως η οικογένεια Κασμιρλή δεσμέυτηκε να αφήσει ελεύθερο 1 μέτρο από τη δεξιά πλευρά του οικοπέδου που βρίσκεται επί του κεντρικού δρόμου της Αγίας Πελαγίας με προορισμό προς την πλατεία.

Μάλιστα, οι επενδυτές δήλωσαν ότι αυτή η παραχώρηση του πεζοδρομίου προς τον Δήμο Μαλεβιζίου θα γίνει με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Επίσης, δεσμεύτηκαν ότι οι εργασίες φωτισμού και φύτευσης θα γίνουν με έξοδα των επενδυτών και όχι του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες αντιδράσεις εξακολουθούν να υπάρχουν από τους κατοίκους της Αγίας Πελαγίας οι οποίοι συγκέντρωσαν υπογραφές το οποίο κατατέθηκε σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα, ενώ όπως δηλώνουν θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν κι άλλες υπογραφές από τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ