Αναστέλλονται μέχρι 31/10/2021 οι κατεδαφίσεις σε παραλία της Κρήτης

Petite Perle 300×250

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Ιεράπετρας

Με σημερινή νομοθετική ρύθμιση αναστέλλεται μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021 η εκτέλεση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης: «Μετά τις διαδοχικές επαφές που προηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για το μείζον θέμα των κατεδαφίσεων των αυθαίρετων κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας, επετεύχθη η αναβολή της εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης έως και τον Οκτώβρη του 2021.

Είναι μια σημαντική απόφαση ανακούφισης για τους καταστηματάρχες, οι οποίοι θα μπορέσουν να εργαστούν ανεμπόδιστα και την ερχόμενη τουριστική περίοδο και τους προσφέρει τη δυνατότητα να ανακάμψουν οικονομικά, ύστερα από το «lockdown» που τους έχει επιβληθεί ως συνέπεια της υγειονομικής κρίσης.

Αύριο, θα υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση στους συλλόγους και στους φορείς της πόλης.

Ευχαριστώ τον Κυβερνητικό Βουλευτή και Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ψήφιση της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης.

Είμαστε σίγουροι ότι και οι επιπλέον δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τη ριζική αλλαγή του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας, θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ