Έφυγε από τη ζωή ο Χαράλαμπος Αεράκης

Petite Perle 300×250

Μία από τις πιο σημαντικές μορφές στο Μαλεβίζι έφυγε το Σάββατο πλήρης ημερών σε ηλικία 98 ετών από την ζωή.

Πρόκειται για το Χαράλαμπο Αεράκη ή  (Νταροχαραλάμπη) που με τη ευγένεια και την καλοσύνη του είχε αποκτήσει το σεβασμό στην ευρύτερη περιοχή του Γαζίου.

Πάντα με το καπέλο του και το λεβέντικο βηματισμό του διέσχιζε το πεζοδρόμιο της Ελευθερίου Βενιζέλου και πήγαινε να συναντήσει τους φίλους του, να πιει το καφεδάκι του, να παίξει τα χαρτιά του και μετά να γυρίσει και πάλι ήσυχα στο σπίτι του. Μέχρι και το τέλος της ζωής του συμμετείχε στις χαρές και τις λύπες και έδινε το παρών στις διάφορες εκδηλώσεις βέβαια πριν ξεσπάσει ο κορωνοιός.

Ο εκλιπών υπήρξε υπάλληλος του αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών και στη συνέχεια του Ηρακλείου και πολύτιμος συνεργάτης του αρχαιολόγου Γιάννη Σακελλαράκη ήδη από την ανασκαφή του 1982 στο Ιδαίον Άνδρον και στην Ζώμινθο. Κατά την διάρκεια της κατοχής βασανίστηκε από τον Γκεσταπίτη Μαγιάση με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του από το ένα αυτί. Αξιοπρεπής, προσηνής με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από όλους όσους τον γνώρισαν. 

Η εξόδιος ακολουθία έλαβε χώρα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στον Καμαριώτη. Έγινε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία και ενταφιάστηκε δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Νίκη.

Η Φωνή Μαλεβιζίου και ο εκδότης της Σταύρος Στρατάκης εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους και να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε.

Στη μνήμη του σας παραθέτουμε τις παρακάτω φωτογραφίες από τα γενέθλια που του είχαν κάνει στις 27 Απριλίου 2018 φίλοι και συγγενείς στο μεζεδοπωλείο Έτι και Έτι στο Γάζι.

Με το Βασίλη Κεφαλογιάννη
Με φίλους του από το Γάζι
Με τη Βούλα Κεφαλογιάννη

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ