Έγγραφο στην ΕΠΟ από τις ομάδες του κρητικού ομίλου Γ΄Εθνικής

Petite Perle 300×250

Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης (2/3) ολοκληρώθηκε μία ακόμα τηλεδιάσκεψη των ομάδων του 10ου ομίλου της Γ Εθνικής, χωρίς τη συμμετοχή του Αλμυρού και του Πόρου που όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, είχαν ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο, τον δικό τους δρόμο. Στην τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε να κατατεθεί έγγραφο επιφυλάξεων από τα 14 σωματεία του ομίλου, το οποίο θα πρέπει να κατατεθεί από νομικό και να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Grandsport.gr, μετά από πρόταση του Στέλιου Βαρουξάκη, αποφασίστηκε να εκδοθεί ένα κοινό κείμενο επιφυλάξεων το οποίο θα κατατεθεί από το νομικό τμήμα του χρηματοδότη της Δαμάστας Αντώνη Παπαδάκη, ο οποίος αρχικά πρότεινε, το έγγραφο αυτό να αποσταλεί από τις 14 ομάδες.

Συμπληρωματικά, ο εκπρόσωπος της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ Ανδρέας Χιωτάκης, πρότεινε ως προς αυτήν την κατεύθυνση, το έγγραφο να συνοδεύει τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων, ενώ όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι που πρότειναν και την δημιουργία εγγράφου επιφυλάξεων, σε αυτό θα διατυπωθούν όλες οι επιφυλάξεις που έχουν τα σωματεία και έχουν εκφραστεί από την πρώτη τους επιστολή.

Υπήρξε δυσαρέσκεια για τη στάση που κράτησαν Αλμυρός και Πόρος, όπως ανέφεραν αρκετοί εκ των παρευρισκόμενων, ενώ υπήρξε διευκρίνηση πως δεν συμμετείχαν σήμερα στη τηλεδιάσκεψη, καθώς δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν!

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Αστέρα Ρεθύμνου κ. Παπαδάκης πρότεινε το έγγραφο διαφυλάξεων να προταθεί και στα σωματεία Πόρου-Αλμυρού να συνυπογραφεί, με τον κ. Παπαδάκη της Δαμάστας να απαντάει πως δεν υπάρχει χρόνος αυτή τη στιγμή να απευθυνθούμε και σε εκείνους.

Ουσιαστικά, οι κινήσεις που θα γίνουν θα είναι σε τρεις κατευθύνσεις, κάθε σωματείο θα δηλώσει ή δεν θα δηλώσει συμμετοχή ανάλογα τις επιθυμίες της κάθε διοίκησης, έχοντας όμως παράλληλα επιφυλάξεις, τις επιφυλάξεις που ανέλαβε να συντάξει το νομικό τμήμα του κ. Παπαδάκη από την Δαμάστα και εν συνεχεία αυτές οι επιφυλάξεις θα εκδοθούν σε κοινό ανακοινωθέν, ενώ θα κατατεθούν επισήμως και στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την Τετάρτη 3 Μαρτίου.

Μία ακόμα πρόταση που κατατέθηκε, ήταν από τον κ. Βαρουξάκη εκπρόσωπο του Πλατανιά, που πρότεινε να αιτηθούν συνάντηση με την ΕΠΟ από επιτροπή που θα οριστεί από εκπροσώπους του 10ου ομίλου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ξεκάθαρη θέση μη συμμετοχής πήραν ο Γιούχτας διά του προέδρου του Νίκου Μπουνάκη, ενώ επίσης και η Νεάπολη διά του προέδρου της Κώστα Καστελλιανάκη, ενώ ο Άρης Ρεθύμνου τόνισε πως κατά 99.9% δεν θα συμμετάσχει.

Εν συνεχεία, ο Αντώνης Παπαδάκης από τη Δαμάστα ξεκαθάρισε πως και εκείνος δεν θα δηλώσει την ομάδα, ακολουθώντας τον Γιούχτα, τη Νεάπολη και τον Άρη Ρεθύμνου εφόσον το πράξουν, ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα δηλώσουν κανονικά συμμετοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Νίκος Μπουνάκης (Γιούχτας), Στέλιος Βαρουξάκης (Πλατανιάς), Φίλιππος Ρουμπάκης (ΠΟΑ), Μανώλης Βαρούχας (Άρης Ρεθύμνου), Μιχάλης Γεωργιάδης (Ηρόδοτος), Γιάννης Τσατσαρωνάκης (Παλαιόχωρα), Παπαδάκης Νίκος (Αστέρας Ρεθύμνου), Γιάννης Μαγούλης (Αναγέννηση Ιεράπετρας), Γιώργος Πολυχρονάκης (Δαμάστα), Πολύδωρος Ντακάκης (Άρης Σούδας), Γρηγόρης Κοκολάκης (ΑΟΑΝ), Ανδρέας Χιωτάκης (ΣΥΝΚΑ) Κώστας Καστελλιανάκης (Νεάπολη), Κώστας Παπαδάκης (Ρεθυμνιακός)

Αρχικά ο πρώτος που πήρε τον λόγο για να κάνει τοποθέτηση ήταν ο πρόεδρος του Γιούχτα Νίκος Μπουνάκης όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι εμμένουν στην αρχική τους τοποθέτηση περί μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό το πρωτάθλημα, ενώ αποκάλυψε πως ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας, έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, ενώ ο ίδιος «έχασε» τον παππού του πρόσφατα από τον ιο. Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε πως υπάρχει αύξηση 800% στα λύματα που ελέγχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ότι είναι θέμα χρόνου να υπάρξει «lockdown» σε ολόκληρο το νησί.

Στην δευτερολογία του ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της πρότασης να αποστείλουν επιφυλάξεις οι ομάδες εγγράφως και διά νομικού εκπροσώπου, προσθέτοντάς όμως πως ο Γιούχτας θα στείλει έγγραφο που θα δηλώνει ότι δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος για υγειονομικούς λόγους και εάν αυτό αλλάξει μελλοντικά και υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, με χαρά να συμμετάσχουν.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Στέλιος Βαρουξάκης, εκπρόσωπος του Πλατανιά, όπου ξεκαθάρισε πως η Χανιώτικη ομάδα θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, όχι γιατί συμφωνεί, αλλά γιατί έχουν κάνει έναν μεγάλο αγώνα να «μαζέψουν» τα «κομμάτια» τους στην ομάδα και δεν μπορούν τώρα να αρνηθούν και αυτή να υποβιβαστεί, ενώ πρόσθεσε πως εάν οι 14 ομάδες έλεγαν όχι στη συμμετοχή, τότε θα ακολουθούσε και ο Πλατανιάς αυτή την απόφαση, κάτι όμως που δεν μπορεί να γίνει καθώς ήδη ομάδες έχουν δηλώσει κανονικά συμμετοχή. Στη συνέχεια, και κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Βαρουξάκης, πρότεινε τόσο την σύσταση επιτροπής η οποία θα συναντηθεί με φυσική παρουσία στην ΕΠΟ, όσο και οι έγγραφες επιφυλάξεις να κατατεθούν διά νομικού στην Ομοσπονδία, έτσι ώστε να πρωτοκολληθούν.

Ο πρόεδρος του ΠΟΑ κ. Λέλεκας δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στη σύσκεψη και τον αντικατέστησε ο γενικός αρχηγός Φίλιππος Ρουμπάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο ΠΟΑ δεν έχει δηλώσει μέχρι στιγμής, αλλά θα δηλώσει κανονικά συμμετοχή, παρ' ότι η θέση της ομάδας είναι ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Από τη στιγμή όμως που θα ξεκινήσει, ο ΠΟΑ θα λάβει κανονικά μέρος καθώς δεν έχουν το δικαίωμα να ρισκάρουν να αφήσουν τον ΠΟΑ να υποβιβαστεί. Όσο αναφορά τις προτάσεις (επιφυλάξεων, επιτροπής κτλπ) επιφυλάχθηκε να απαντήσει επισήμως το αργότερο εντός της ημέρας καθώς δεν είχε την έγκριση του Δ.Σ. προκειμένου να απαντήσει.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Μανώλη Βαρούχα, προέδρου του Άρη Ρεθύμνου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην καλοκαιρινή προσπάθεια να «ενωθεί η Κρήτη» όπως χαρακτήρισε τη προσπάθεια που είχε γίνει, δηλώνοντας όμως σήμερα από τη μία χαρούμενος και από την άλλη στεναχωρημένος, γιατί αυτό το όραμα έχει από την προηγούμενη τηλεδιάσκεψη, τελειώσει. Επιπλέον, ο ίδιος πρόσθεσε πως του χρόνου δεν θα υπάρχει όμιλος Κρήτης, ενώ άφησε αιχμές για τους εκπροσώπους της ΕΠΟ τονίζοντας πως δεν έχουν καμία επαφή με το ποδόσφαιρο. Όσο αναφορά τώρα τη συμμετοχή ή μη της ομάδας στο πρωτάθλημα, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως κατά 99.9% ο Άρης Ρεθύμνου δεν θα δηλώσει συμμετοχή.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Παλαιόχωρας Γιάννης Τσατσαρωνάκης, που έκανε αναφορά τα γνωστά όπως χαρακτήρισε προβλήματα και γεγονότα, ενώ ανέφερε πως δεν υπάρχει ενότητα στον όμιλο (σ.σ. 10ο) αφήνοντας αιχμές για ομάδες που μετά την ολοκλήρωση της 1ης τηλεδιάσκεψης, έσπευσαν να ξεκινήσουν προπονήσεις. Παράλληλα, όπως και η πλειοψηφία των Χανιώτικων ομάδων που έχουν δημιουργήσει το δικό τους «μπλοκ», θα «κατέβουν» να αγωνιστούν με δικά τους παιδιά, γιατί καλύτερα να υποβιβαστούν αγωνιστικά, παρά στα χαρτιά. Επιπλέον, πρόσθεσε πως αρχικά λένε ξεκινάμε επειδή μας το επιβάλλουν, αλλά ένα δεν συμφωνούν με κάτι στη πορεία, τότε αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσουν.

Από τον Αστέρα Ρεθύμνου, ο Νίκος Παπαδάκης, ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά πως δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τονίζοντας παράλληλα πως δεν ξέρει ακόμα ο ίδιος τι θα κάνει με τη συμμετοχή ή όχι στο πρωτάθλημα. Όσο αναφορά στην ενότητα του ομίλου, ανέφερε και εκείνος πως δεν υπάρχει ομοψυχία και κοινή κίνηση, κάτι που τον προβληματίζει και δεν ξέρει ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν θέλουν να αγωνιστούν γιατί φοβούνται για λόγους υγείας.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου του Ηροδότου Μιχάλη Γεωργιάδη, που ήταν κατηγορηματικός πως δεν μπορεί να μην δηλώσει την ομάδα στο πρωτάθλημα (σ.σ. έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή ο Ηρόδοτος), προσθέτοντας πως εάν αυτό ήταν κοινή γραμμή απ' όλες τις ομάδες, θα μπορούσε ενδεχομένως να το ρισκάρει, κάτι όμως που δεν μπορεί να γίνει από τη στιγμή που ήδη υπάρχουν ομάδες που έχουν διαφοροποιηθεί. Ακόμα, στη τοποθέτηση του, πρότεινε να γίνουν διεκδικήσεις προς τους Δήμους-Περιφέρειες για να διεκδικηθούν βοήθειες προς τα σωματεία και όχι μόνο οικονομικής φύσεως αλλά γενικότερα βοήθειες.

Μετά την τοποθέτηση του Μιχάλη Γεωργιάδη, υπήρξε διαφωνία με τον Αντώνη Παπαδάκη, ως προς τον χρόνο της κατάθεσης συμμετοχής του Ηροδότου, με τον χρηματοδότη της Δαμάστας να του αναφέρει πως θα μπορούσε να περιμένει να καταθέσει τη συμμετοχή μετά απο την τηλεδιάσκεψη.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Αναγέννησης Ιεράπετρας Γιάννης Μαγούλης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και εάν αυτό ξεκινήσει, το επίπεδό του θα είναι τραγικό, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κοινή γραμμή από τις ομάδες, ενώ ο ίδιος έχει έτοιμες δύο επιστολές, μία θα συμμετέχω και μία δεν συμμετέχω και θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή ποια θα στείλει, ενώ συμπλήρωσε ότι το να ρίξει την ομάδα άνευ αγώνος, δεν είναι του χαρακτήρα του. Παράλληλα, ο ίδιος, ανέφερε πως θα έπρεπε να είχαν στείλει μία επιστολή στους λοιμωξιολόγους, που ενδεχομένως αυτοί να στεκόντουσαν στο υγειονομικό πρόβλημα και να μην «χαλούσαμε τις καρδιές μας άδικα». Μία «ιδέα» που κρατήθηκε στα υπόψιν των εκπροσώπων και δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά…

Εκ μέρους του Άρη Σούδας, τοποθετήθηκε ο γενικός γραμματέας Πολύδωρος Ντακάκης, που στην τοποθέτηση του εξέφρασε την απόφαση της διοίκηση να δηλώσει συμμετοχή, καθώς καλύτερα έχουν να υποβιβαστούν στο γήπεδο, παρά στα χαρτιά, προσθέτοντας όμως πως δε νομίζει ο ίδιος ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 28/3. Παράλληλα, εξέφρασε την απογοήτευση του, εκφράζοντάς της λέγοντας πως σκέφτηκε να τα παρατήσει, καθώς δεν αξίζει να ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν σου δίνουν σημασία, εννοώντας προφανώς την ΕΠΟ που δεν έχει απαντήσει σε καμία από τις επιστολές των ομάδων, ενώ πρόσθεσε πως επικοινώνησε με την Ομοσπονδία για διευκρινίσεις και τους είπαν απλά να στείλουν mail και αυτό το μέιλ στάλθηκε αλλά δεν έχει απαντηθεί.

Ο πρόεδρος του Ρεθυμνιακού Κώστας Παπαδάκης, διευκρίνισε πως ο Ρεθυμνιακός είχε προαναγγείλει την επιστροφή στις προπονήσεις πριν από την 1η τηλεδιάσκεψη, καθώς σκοπός του συλλόγου είναι να είναι ενεργός αθλητικά και αυτό κάνει, τηρώντας τα πρωτόκολλα, ενώ όσο αναφορά το πρωτάθλημα, τόνισε πως δήλωσαν συμμετοχή και θα περιμένουν τη προκήρυξη για να αποφασίσουν εάν τελικά θα συμμετάσχουν ή εάν θα αναιρέσουν την συμμετοχή τους.

Ακολούθησε ο ΑΟΑΝ διά του προέδρου του Γρηγόρη Κοκολάκη, καταθέτοντας πρόταση πρόταση αυστηροποίησης του πρωτοκόλλου που αντί για 1 εβδομάδα τεστ, να γίνει ανά 3 ημέρες προκειμένου να διαφυλαχθεί η εγκυρότητα του αποτελέσματος και η αποφυγή της διασποράς, τεστ όμως που θα πρέπει να δωρεάν για όλους, ενώ πρόσθεσε πως εάν 14 ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή, απλά βγάζουν την ΕΠΟ από την δύσκολη θέση μείωσης των ομάδων και ο ΑΟΑΝ δεν μπορεί να συναινέσει σε αυτό.

Την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ εκπροσώπησε ο Ανδρέας Χιωτάκηςκαθώς την ίδια ώρα διενεργούνταν τα τεστ στην ομάδα όπου παρευρισκόταν ο πρόεδρος Γιάννης Μυλωνάκης, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει ιδιαίτερα στενάχωρη την κατάσταση, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχουν πρόβλημα να υποβιβαστούν, αυτό είναι το λιγότερο-χειρότερο από την ηθικό υπόσταση από το άθλημα που εκπροσωπούν, όπως χαρακτηριστικά τόνισε…

Ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου της Δαμάστας Γιώργου Πολυχρονάκη, όπου υποστήριξε ότι ο ίδιος προσωπικά εάν ήταν στο χέρι του δεν θα κατέβαζε την ομάδα και συμπλήρωσε πως εάν το Δ.Σ. της ομάδας αποφασίσει να την κατεβάσει, τότε θα πρέπει να γίνει με επιφυλάξεις και με παιδιά νεαρής ηλικίας της περιοχής, τα οποία θα πάρουν παραστάσεις και θα το χαρούν σε αντίθεση με εκείνους που όπως έχει εξελιχθεί, δεν θα το χαρούν.

grandsport.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ