Ηράκλειο: Στα “κάγκελα” οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τη σύμβαση εργασίας

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Τι απαντούν οι ξενοδόχοι

Ακόμα και σε κοινωνικές δομές Δήμων απευθύνονται ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου για να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νίκος Κοκολάκης.

Μιλώντας στον Γιώργο Ι. Παπαδάκη, ο κ. Κοκολάκης περιέγραψε την δύσκολη οικονομικά θέση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί συνάδελφοί του καθώς η χρονιά που πέρασε ήταν κάτι παραπάνω από τραγική.

Βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση. Τα νοικοκυριά των ξενοδοχοϋπαλλήλων έχουν πρόβλημα” τόνισε ο κ. Κοκολάκης ενώ περιέγραψε και τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν στον κλάδο, αναφορικά με την μη υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης από τους ξενοδόχους. 

Οι ξενοδόχοι λένε ότι επειδή έληξε η θητεία του ΔΣ της Ένωσης τους, δεν μπορούν να υπογράψουν την τοπική σύμβαση. Αυτό είναι ψέμα” υποστήριξε τέλος ο κ. Κοκολάκης ο οποίος προανήγγειλε κινήσεις από την πλευρά των ξενοδοχοϋπαλλήλων για την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης.  

Λίγη ώρα μετά την ανάδειξη του θέματος από το Ράδιο Κρήτη, ήρθε η γραπτή απάντηση από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωσή αναφέρονται τα εξής:

“Αξιότιμο Κύριο
Νίκο Κοκολάκη
Πρόεδρο Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων
Νομού Ηρακλείου

Αγαπητέ πρόεδρε,
Όπως ίσως γνωρίζεις, το παρόν διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης ξενοδοχείων  Ηρακλείου έχει ολοκληρώσει τη θητεία του. Υπό το παρόν καθεστώς δεν νομιμοποιούμαστε να υπογράψουμε καμία πρόσθετη πράξη και αυτό συμπεριλαμβάνει και τις συμβάσεις εργασίας. Με αίσθημα ευθύνης, αλλά και ουσιαστική διάθεση στήριξης των εργαζομένων μας,  τοποθετηθήκαμε δημόσια για την υιοθέτηση της εθνικής κλαδικής συμβάσεις εργασίας, γνωρίζοντας ότι την συνυπογράφεις ως αντιπρόεδρος της ΠΟΕΕΤ. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και σε σένα προσωπικά και πιστεύουμε ότι με την δημόσια τοποθέτησή μας το πράξαμε και σε αυτήν την περίπτωση. 
Με το πέρας των περιοριστικών μέτρων θα συγκαλέσουμε γενική συνέλευση και εκλογές. Θα παραδώσουμε, ως οφείλουμε, όλα τα πεπραγμένα του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου για να μπορέσει να ολοκληρώσει η και να εξελίξει το έργο που αφήνουμε. 
Με την ευκαιρία θυμίζω για άλλη μία φορά ότι το 2020 ήταν μία καταστροφική χρόνια για όλους μας, με απώλειες τζίρου σχεδόν 80%. Πρέπει, μαζί, να συνεχίσουμε για μία δίκαιη και σωστή, από κάθε άποψη, μισθολογική βάση στην οποία το κράτος να μην στερεί το δικαίωμα σε εμάς να αμείβουμε καλύτερα και σε εσάς να αμείβεστε καλύτερα.  Εισφορές και κρατήσεις παραμένουν το κύριο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τρόπο που να αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα για τον κάθε εργαζόμενο. 
Αναμένοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού, εύχομαι μία σημαντικά καλύτερη σεζόν και υπόσχομαι να σταθούμε κοντά σας στις μάχες που θα δοθούν για το υπόλοιπο της πανδημίας. 
Για την Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου
Ο πρόεδρος 
Νίκος Χαλκιαδάκης”.

Πηγή: ekriti.gr

Related Articles