Πιέσεις στα νοσοκομεία του Ηρακλείου – «Δύσκολες οι επόμενες εβδομάδες»

Petite Perle 300×250

Η παρατεταμένη κλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου στο Ηράκλειο δημιουργεί πιέσεις στο τοπικό ΕΣΥ. Οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό αυξάνονται, δοκιμάζοντας τις … αντοχές των νοσοκομείων.

«Η κατάσταση είναι αρκετά πιεστική αλλά προς το παρόν παραμένει υπό έλεγχο. Φαίνεται πως υπάρχει συγκέντρωση του κορωνοϊού στην κοινότητα και αυτό αντανακλάται στις νοσηλείες τόσο στις κλινικές covid όσο και στις Μονάδες εντατικής Θεραπείας. Ελπίζουμε πως θα υπάρξει αποκλιμάκωση της διασποράς όμως σε κάθε περίπτωση οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα είναι δύσκολες», δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο συντονιστής Covid στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης.

Εξάλλου, οι διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν συντάξει εναλλακτικό σχέδιο για τη διαχείριση έκτακτων περιστατικών που θα προκύψουν από τυχόν αύξηση νοσηλειών.

«Είναι έτοιμο το Plan B στο Βενιζέλειο προκειμένου να φιλοξενήσει περισσότερους ασθενείς covid αν χρειαστεί. Ο Μάρτιος θα είναι δύσκολος και πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί», πρόσθεσε ο κ. Πασπάτης.

Αναφερόμενος στα θετικά κρούσματα που καταγράφηκαν σε κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο συντονιστής Covid στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης σημείωσε πως «είναι λογικό σε ένα νοσοκομείο που δέχεται μεγάλο όγκο ασθενών να υπάρξουν και τέτοια περιστατικά. Τα μέτρα για τους συνοδούς των ασθενών πρέπει να είναι αυστηρά».

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ