Στον υπουργό Δικαιοσύνης προσφεύγει η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, προσέφυγε η συνήγορος του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να μεταχθεί από τις φυλακές Δομοκού όπου βρίσκεται, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ έκανε χρήση του άρθρου 9 του Σωφρονιστικού Κώδικα, σύμφωνα με το ν. 2776/1999 που προβλέπει ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη. Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το «προνόμιο» αυτό του υπουργού Δικαιοσύνης χάθηκε με τη μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

πηγή: www.cnn.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...