Επιμελητήριο Ηρακλείου-Σύμφωνο συνεργασίας & εμπιστοσύνης με τον Ευρωπαϊκό φορέα για τα πνευματικά δικαιώματα EUIPO

Petite Perle 300×250

Στο Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων για την προώθηση της διαμεσολάβησης  σε θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας μεταξύ εταιρειών μετέχει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ώστε να παρέχει βοήθεια στις τοπικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

Το Δίκτυο περιλαμβάνει μέχρι τώρα 27 Εμπορικά Επιμελητήρια περιφερειακής ή εθνικής εμβέλειας από 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εργάζεται προκειμένου να δημιουργηθούν μηχανισμοί υποστήριξης, οι οποίοι θα επιτρέψουν σε εταιρείες που εμπλέκονται σε  διαφορές πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως τα εμπορικά σήματα, να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (ADRS) για βέλτιστα αποτελέσματα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Οργανισμό Κατοχύρωσης Ευρωπαϊκών Σημάτων και Ιδιοκτησίας  EUIPO, με έδρα το Alicanteτης Ισπανίας, με τον Πρόεδρο του οποίου κ. Θεόφιλο Μαργέλο υπέγραψε σήμερα το Σύμφωνο Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Να σημειωθεί ότι στο Επιμελητήριο Ηρακλείου λειτουργεί το Κέντρο Διαμεσολάβησης από το 2015 με διαμεσολαβητές, που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις και είναι διαπιστευμένοι από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επικοινωνήσουν με την κα. Λένα Στεφανουδάκη  Τηλ: 2810-247034, e-mail:[email protected].

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ