Σεισμός Λάρισα: Πληροφορία για κατάρρευση τμήματος σχολείου στο Μεσοχώρι

Στο Δαμάσι Τυρνάβου το επίκεντρο του σεισμού που ταρακούνησε τη Θεσσαλία, ενώ έγινε αισθητός σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στο Δαμάσι Τυρνάβου βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού 6 ρίχτερ όπως αναθεωρήθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. 16 Χλμ. Ν της Ελασσόνας. Στις 12:16 σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός και στις 12:19 ο πρώτος μετασεισμός 4, 6 της κλίμακας Ρίχτερ.Ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 7, 8 χλμ.

Η ΕΡΤ ανέφρε ότι υπάρχει πληροφορία για κατάρρευση τμήματος σχολείου στο Μεσοχώρι.

Για τη διάσωση ενός ατόμου, που έχει εγκλωβιστεί στο Μεσοχώρι μετά από τον σεισμό 6 Ρίχτερ, σπεύδουν σωστικά συνεργεία.

Με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κλείσανε όλα τα σχολεία στο νομό ενώ με εντολή του περιφερειακού διευθυντή Γιώργου Δονδοτσάκη γίνεται έλεγχος όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων για τυχόν ζημιές.

«Χρειάζεται προσοχή από κατοίκους και αρχές τις επόμενες ημέρες. Όπου υπάρχουν σπίτια που έχουν προβλήματα από αυτό τον σεισμό να μείνουν μακριά» ανέφερε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον Realfm.

«Αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς γιατί ήταν ισχυρός και επιφανειακός ο σεισμός. Παρατηρήσαμε και προσεισμούς. Να είμαστε όλοι έτοιμοι. Είναι γνωστό ρήγμα αυτό, κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό. Για τον σεισμολόγο δεν είναι έκπληξη», σημείωσε.

«Θέλει ιδιαίτερη προσοχή, έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική Ελλάδα. Δεν ξέρουμε ακόμη τι επιπτώσεις έχει. Το παρήγορο είναι ότι έχουμε δύο μεγάλους μετασεισμούς περίπου των 5 βαθμών Ρίχτερ, που είναι αισιόδοξο μήνυμα. Επειδή έγινε σε ώρα αιχμής, σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες καλό είναι να μην λειτουργήσουν για τουλάχιστον μια ώρα ακόμη» σημείωσε στην ΕΡΤ ο Ευθύμης Λέκκας.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ