Σεισμός στη Νεάπολη 3-2 ο Εργοτέλης τον Ιωνικό

Petite Perle 300×250

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τσέλιο ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ ο Εργοτέλης παρά το γεγονός ότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στον Ιωνικό.

Απίθανη εμφάνιση από τον Τσέλιο ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν αλλά τα φύλαγε…μαζεμένα και με τον ίδιο απόλυτο πρωταγωνιστική ο Εργοτέλης πήρε τη νίκη και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, όταν μετά από μία μπαλιά του Πλατέλα ο Νιάσε ο οποίος ήταν εμφανώς εκτεθειμένος έκανε κεφαλιά πάσα στο Ρόλε και εκείνος από κοντά έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό έφερε τις απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των παικτών του Εργοτέλη, ωστόσο ο λαινσμάν κράτησε «κάτω» τη σημαία και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν πτοήθηκαν ωστόσο και στο 7΄ έφτασαν μία ανάσα από το γκολ όταν μετά από σέντρα του Ποζατζίδη ο Μανουσάκης έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα ωστόσο να περνάει άουτ.

Η απάντηση ήρθε στο 12ο λεπτό όταν ο Τσέλιος με ένα εξαιρετικό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή νίκησε τον Γκίνη και έκανε το 1-1.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν στροφές και στο 23΄ έχασαν μία απίθανη ευκαιρία όταν ο Ομάρ έκανε εξαιρετική κούρσα έκοψε την μπάλα παράλληλα μέσα στην περιοχή και ο Κάστρο εξ επαφής δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Εργοτέλης απείλησε με σουτ του Appi, ωστόσο η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Ιωνικός έχασε αρκετές κλασικές ευκαιρίες με τους Νιασέ και Ματσούκα αλλά και τον Πλατέλλα χωρίς ωστόσο να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και ως αποτέλεσμα το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Εργοτέλη, με τον Πλατέλλα στο 51΄ να παίρνει την πάσα από τον Κάστρο και με έξυπνο τσίμπημα της μπάλας νίκησε τον Κατσιμήτρο για το 2-1 των γηπεδούχων.

Ο Εργοτέλης πήρε μέτρα και προσπάθησε να βρει ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, χωρίς επιτυχία ωστόσο και οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ρόλε και τον Κάστρο χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει και κάποιο τρίτο τέρμα.

Στο 63΄ ο Εργοτέλης προειδοποίησε όταν ο Κόνραντ έκλεψε τη μπάλα έδωσε αριστερά στον Μπουτσάκη εκείνος έκοψε ωστόσο προ του Κοκκίνη οι αμυντικοί έδιωξαν τη μπάλα.

Στο 71΄ ωστόσο ο Εργοτέλης έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα. Μετά από ωραία κούρσα του Σερβιλάκη εκείνος βρήκε τον Τσέλιο, με τον τελευταίο να κάνει ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι έκανε το 2-2 για τον Εργοτέλη μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Στο 76΄ ο Πέϊος έφτασε μία ανάσα από το 2-3 ωστόσο δεν πρόλαβε να έρθει καλά σε επαφή με την μπάλα και το σκορ δεν άλλαξε.

Στο 81΄ ωστόσο ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα χτύπησε και πάλι. Μετά από σέντρα του Σερβιλάκη από τα αριστερά ο Τσέλιος με ένα απίθανο σουτ στην κίνηση έστειλε για Τρίτη φορά στον αγώνα τη μπάλα στα δίχτυα, ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ-τρικ και έκανε το 2-3 για την ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη!

Στη συνέχεια ο Εργοτέλης κράτησε με σχετική ευκολία το υπέρ του σκορ, ενώ είχε και δύο σπουδαίες ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. Το 2-3 έμεινε μέχρι το φινάλε και με απόλυτο πρωταγωνιστική τον Τσέλιο πανηγύρισε ίσως την μεγαλύτερη του φετινή εντός έδρας.

Με αυτή τη νίκη ο Εργοτέλης δείχνει ότι όχι μόνο είναι απόλυτα δίκαια πρώτος αλλά ότι δεν σκοπεύει και να αποχωριστεί την κορυφή…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Ποζατζίδης(56΄ Σερβιλάκης), Neral, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πέϊος, Τσέλιος, Appi(45′ Μπουτσάκης), Μανουσάκης(56΄ Μπουρσέλης), Κωστανάσιος(67΄ Κοκκίνης), Conraad

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Γκίνης, Omar, Μουστάκης(25΄ Παπαγεωργίου), Κύργιας(45΄ Πογοσιάν), Φαζός, Γκοτσούλιας, Niasse, Ματσούκας, Rolle, Castro, Πλατέλλας

grandsport.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ