Στις 98 οι νοσηλείες για covid-19 στα νοσοκομεία της Κρήτης

Τελευταία Ενημέρωση:

Πιέζεται και το σύστημα υγείας της Κρήτης, με τον αριθμό των νοσηλευόμενων σήμερα να ανέρχεται στα 98 άτομα ενώ χθες Τετάρτη ήταν 100.

Από τους 98 ασθενείς, οι 81 νοσηλεύονται σε μονάδες covid ενώ οι 17 παραμένουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Διασωληνωμένοι είναι οι 16 από τους 17.

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 28 ασθενείς, 24 στην κλινική Covid και 4 στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι. Στο Βενιζέλειο 36 ασθενείς, 29 στην μονάδα Covid και 7 στη ΜΕΘ, διασωληνωμένοι.

Στο Νοσοκομείο Χανίων 18 ασθενείς, 14 στην μονάδα Covid και 4 στη ΜΕΘ, διασωληνωμένοι όλοι.

Στο Νοσοκομείου Ρεθύμνου 12 ασθενείς, 11 στην μονάδα Covid και ένας στη ΜΕΘ, χωρίς να είναι πάντως διασωληνωμένος.

Στο Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου 3 ασθενείς, 2 στη μονάδα covid, 1 στη ΜΕΘ.

Στο Νοσοκομείου Ιεράπετρας ένας ασθενής.

Την ίδια στιγμή, σταθερά υψηλός είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ. Υπενθυμίζεται ότι, χθες, είχαμε 79 νέα κρούσματα στην Κρήτη, 40 στο Ηράκλειο, τέσσερα στο Λασίθι, 22 στο Ρέθυμνο και 13 στα Χανιά.

Προκειμένου να αντέξει την πίεση που ασκείται το Βενιζέλειο νοσοκομείο έθεσε σε λειτουργία και τρίτη κλινική covid που έχει επιπλέον 15 κλίνες. Συνολικά, στο νοσοκομείο λειτουργούν πλέον 45 κλίνες.

Πηγή: cretalive.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...