Τηλεκπαίδευση χωρίς οθόνες – Συνέχεια ζητούν tablet οι γονείς από τα σχολεία

Petite Perle 300×250

Στο περίμενε των Υπουργείων για τα voycher χιλιάδες γονείς

Πολλοί είναι οι γονείς και στο Μαλεβίζι που με αγωνία αναμένουν τα πολυπόθητα voocher των 200 ευρώ για να προχωρήσουν στην αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης των παιδιών τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δυνατότητα αυτή θα δοθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, ενώ το σχολικό έτος ξεκίνησε το Σεπτέμβριο, αλλά αυτό δεν είναι και σίγουρο αφού ήδη έχουν υπάρξει αναβολές στην ενεργοποίηση του προγράμματος.

Χθες που ανακοινώθηκε ότι όλη η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου θα μπει πάλι σε κασθεστώς σκληρού lock down και θα γίνει μάθημα με τηλεκπαίδευση πολλοί γονείς επικοινώνησαν σήμερα με τα σχολεία για την προμηθεία tablet ενώ το ενδιαφέρον τους εκφράστηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις σελίδες των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Πολλές είναι οι πολυμελείς οικογένειες που έχουν έναν υπολογιστή ή ένα τηλέφωνο με δυο, τρία ή περισσότερα παιδιά.

Για παράδειγμα στο 2ο δημοτικό σχολείο Γαζίου υπάρχουν διαθέσιμα 18 tablet τα οποία έχουν μοιραστεί σε πολύτεκνες οικογένειες ενώ ενδιαφέρον εκδήλωσαν ακόμα δέκα που δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν.

Το ενδιαφέρον είναι ενδεικτικό ωστόσο. Πολλοί γονείς γνωρίζοντας ότι τα tablet είναι ελάχιστα ή επειδή έχουν συστολή να εκφράσουν το πρόβλημά τους δεν καλούν καν στο σχολείο.

Αρκετοί είναι οι μαθητές που κάνουν τηλεκπαίδευση στα κινητά ή πηγαίνουν σε σπίτια συμμαθητών τους και μοιράζονται μια οθόνη εξαιτίας της ασυνέπειας που έχει διαφανεί στην συνυπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα αρμόδια Υπουργεία, για να εκδοθεί προκήρυξη για το άνοιγμα της πλατφόρμας προς του προμηθευτές και στη συνέχεια να προχωρήσει η λειτουργία της πλατφόρμας gov.gr για τους δικαιούχους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ