Ανησυχία:Υποχώρησε ξαφνικά η θάλασσα στην Αμμουδάρα και φάνηκαν τα βράχια

Τελευταία Ενημέρωση:

Μια εικόνα που τρομάζει αντίκρισαν το πρωί όσοι βγήκαν για τον περίπατο τους στην Αμμουδάρα.

Η θάλασσα έχει υποχωρήσει αρκετά μέτρα και έτσι φάνηκαν οι βράχοι της ακτής, που πριν ήταν καλυμμένοι κάτω από το νερό. Το ίδιο φαινόμενο καταγράφεται αυτές τις ημέρες και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, όπως στο Λασίθι.

Για το τι συνεπάγεται και πού οφείλεται η υποχώρηση της στάθμης της θάλασσας που σημειώνεται σε διάφορες παραλιακές περιοχές της Ελλάδας είχε μιλήσει πρόσφατα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, σε λίγες περιπτώσεις η κατάκλιση των λιμένων αποτελεί προσεισμικό φαινόμενο.

«Όταν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα, συνήθως οφείλονται σε μετεωρολογικές συνθήκες, όπως νότιους ανέμους, ή μπορεί να οφείλεται στη σύνοδο κάποιων πλανητών που ασκούν έλξη σε θαλάσσιες μάζες» δήλωσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως αν το φαινόμενο της υποχώρησης της στάθμης της θάλασσας είναι μόνο σε μια περιοχή, τότε «μπορεί να αποτελέσει προσεισμικό φαινόμενο».

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε στην ομάδα Μετεωκρήτες στο facebook η Αθηνά Γκούσκου για να καταλάβετε.

Πηγή in.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...