Μπακασέτας : Αυτό είναι το deal και η ρήτρα με την Τράμπζονσπορ

Petite Perle 300×250

Ο Τάσος Μπακασέτας μετακόμισε τον περασμένο Ιανουάριο από την Αλάνιασπορ στην Τράμπζονσπορ με μια συμφωνία που βγάζει κερδισμένες όλες τις πλευρές. Η… άπιαστη ρήτρα και το μεγαλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του.

Μετά από 1,5 χρόνο στην Αλάνιασπορ ο Τάσος Μπακασέτας έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή για την περσινή Κυπελλούχο Τουρκίας, Τράμπζονσπορ. Μάλιστα, από τις πρώτες του εβδομάδες στη νέα του ομάδα, ο διεθνής άσος έχει καταφέρει να δικαιώσει όσους τον επέλεξαν και με το παραπάνω.

Σε επτά συμμετοχές με την Τράμπζονσπορ έχει ήδη πετύχει τέσσερα γκολ και αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να πάρει ακόμη καλύτερη μεταγραφή, ίσως και σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Για να συμβεί πάντως αυτό, θα χρειαστούν πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ομάδα που θα θελήσει να κάνει δικό της τον πρώην άσο της ΑΕΚ.

Αυτό γιατί στο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Μπακασέτας με την ομάδα της Τραπεζούντας προβλέπεται ρήτρα στα 12 εκατ. ευρώ οπότε καταλαβαίνει κανείς πως μόνο εύκολο δεν θα είναι για τον όποιον ενδιαφερόμενο, να αποκτήσει τον 27χρονο μεσοεπιθετικό. Το ποσό αυτό πάντως είναι ενδεικτικό και του πόσο έχει εκτοξεύσει ο ίδιος την αξία του χάρη στα κατορθώματά του τον τελευταίο 1,5 χρόνο στη γειτονική χώρα.

Εκτός όμως από τη ρήτρα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες του deal μεταξύ Τράμπζονσπορ, Μπακασέτα και φυσικά της Αλάνιασπορ. Το συνολικό κόστος της μεταγραφής φτάνει στα τρία εκατ. ευρώ τα οποία η πρώην ομάδα του ποδοσφαιριστή θα λάβει σε δύο δόσεις ενώ η Αλάνιασπορ κρατάει και ένα ποσοστό 20% σε ενδεχόμενη νέα πώληση, υπολογισμένο όμως για ποσό που θα ξεπερνάει τα τρία εκατ. ευρώ.

Όσο για τις ετήσιες απολαβές του Μπακασέτα; Φέτος, για έξι μήνες ουσιαστικά, θα λάβει 600 χιλ. ευρώ και από 1,25. εκατ. ευρώ τον χρόνο για την επόμενη τριετία. Χρήματα που δεν έχει πάρει ποτέ ξανά στην καριέρα του δηλαδή.

Πρόκειται λοιπόν για ένα deal από το οποίο βγαίνουν κερδισμένες όλες οι πλευρές και με το καλοκαίρι να έρχεται και τον Μπακασέτα να δείχνει ασταμάτητος, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάτι ακόμη καλύτερο για εκείνον.

πηγή: www.in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ