«Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Petite Perle 300×250

Πέτυχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το 2021

Με το πρώτο του άλμα, ο Μίλτος Τεντόγλου πέτυχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το 2021, και διατήρησε τα σκήπτρα του. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού (Τόρουν), ο 22χρονος πρωταθλητής μας με άλμα στα 8,35 δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον μεγάλο αντίπαλό του Τόμπιας Μόντλερ και κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Σουηδός με 8,31 έμεινε στη δεύτερη θέση, και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κρίστιαν Πούλι με 8,24 μ. Οι επιδόσεις τόσο του Μόντλερ όσο και του Πούλι αποτελούν εθνικά ρεκόρ.  

Ο Μίλτος Τεντόγλου από την πρώτη του προσπάθεια… έκοψε τα πόδια των αντιπάλων του. Ο νεαρός πρωταθλητής της Γηραιάς Ηπείρου έφτασε τα 8,35μ., επίδοση που είναι η κορυφαία στον κόσμο για αυτή τη χρονιά.

Ο βασικός του αντίπαλος Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία), στη δεύτερη προσπάθειά του έφτασε τα 8,31, επίδοση που αποτελεί εθνικό ρεκόρ Σουηδίας ενώ ο Έλληνας αθλητής θέλοντας να προφυλάξει το τραυματισμένο του γόνατο δεν δοκίμασε να κάνει άλματα στις επόμενες δύο προσπάθειες. Το 4ο άλμα του 22χρονου πρωταθλητή μας ήταν άκυρο. Στο 5ο άλμα ήταν άκυρα τα άλματα τόσο του Τεντόγλου όσο και του Μόντλερ.

Την… αγωνιστική σκυτάλη θα πάρουν σήμερα επτά αθλητές και αθλήτριές μας.  Η Ελένη Πόλακ μετέχει στον απευθείας τελικό στο  επί κοντώ . Ταξίδεψε στην Πολωνία με άλμα στα 4,71 μ. « Είμαι σε καλή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα και το άλμα στα 4,71 μ., ένιωσα να χάνω λίγο την ενέργεια μου. Ξέρω πως μπορώ να φτάσω ψηλά, ωστόσο δε θέλω να το σκέφτομαι για να μην αγχώνομαι», έχει πει η αθλήτρια.

Στο προκριματικό του ανδρικού επί κοντώ θα αγωνιστεί ο Κώστας Φιλιππίδης. Για εφέτος έχει υπερβεί τα 5,55 μέτρα, και έχει ως στόχο να βρεθεί στον τελικό. Το όριο πρόκρισης είναι τα 5,75 μέτρα. Στον προκριματικό των 60 μ. θα συμμετάσχουν οι Κώστας Ζήκος και Γιάννης Νυφαντόπουλος.

Στους προκριματικούς του τριπλούν, η Βούλα Παπαχρήστου, στην πέμπτη της συμμετοχή στη διοργάνωση, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες για την πρόκριση στον τελικό. Με 14,60 θεωρείται φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Στο ίδιο αγώνισμα θα πάρει μέρος και η Σπυριδούλα Καρύδη. Στον προκριματικό των ψηλών εμποδίων θα τρέξει η Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ