Η απάντηση της ΚΟΕ με αίτημα επανέναρξης λειτουργίας κολυμβητηρίων

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Η νέα ΚΥΑ που εξέδωσε η Πολιτεία για την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού έφερε την απάντηση της ΚΟΕ, που απαιτεί την άμεση επανέναρξη των προπονήσεων και το άνοιγμα ων κολυμβητηρίων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η αναγνώριση ενός ‘λάθους’ απαιτεί να μη συνοδεύεται από ένα νεότερό του για να ανταποκρίνεται στο λεγόμενο περί δικαίου αίσθημα.
Η νέα ΚΥΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο (6/3) και αφορά τα μέτρα που θα ισχύσουν στον αθλητισμό για τη αντιμετώπιση του covid – 19, σε συνέχεια της προηγούμενης στις 3 Μαρτίου για την οποία και υπήρξε καθολική και απόλυτα δικαιολογημένη διαμαρτυρία για τις επιπτώσεις της, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει πως ικανοποιεί το αίτημα περί ίσης αντιμετώπισης ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Ταυτόχρονα, με την απαγόρευση λειτουργίας των κολυμβητηρίων για την προπόνηση αθλητών και αθλητριών των ατομικών μας αθλημάτων, τουλάχιστον ως ίσχυε έως τις 3 Μαρτίου – πέραν όσων ήδη προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – αυξάνει επίσης τον προβληματισμό και την ανισότητα μεταξύ των αθλημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, η ΚΟΕ και ο κόσμος των αθλημάτων της έχουν αποδείξει, με την απόλυτα πειθαρχημένη συμπεριφορά και εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων προστασίας, στις δράσεις που επιτρεπόταν ως τώρα με βάση σχετικές ΚΥΑ, την υπευθυνότητά τους,
Το αίτημά τους, λοιπόν, εξακολουθεί να παραμένει. Ανοιχτές εγκαταστάσεις, ανοιχτά τα αθλήματά μας, ανοιχτός ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Αυτή ναι, είναι και λέγεται ίση μεταχείριση».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...